Заявките за ляво обединение между БСП и АБВ в Пловдивска

...
Заявките за ляво обединение между БСП и АБВ в Пловдивска
Коментари Харесай

АБВ играе срещу БСП в Хисаря и Сопот

Заявките за ляво обединяване сред Българска социалистическа партия и АБВ в Пловдивска област се трансформират в мираж, откакто през днешния ден абевейците издигнаха лични кандидат-кметове в Хисаря и Сопот. „ АБВ застава зад инж. Найден Павлов в Хисаря, кандидат-кметът ни ще бъде подсилен от необятна коалиция от леви, центристки и десни партии “, заяви регионалният ръководител на партията Владимир Маринов.

По думите му задачата е да се промени ръководството на известната с лечебните си минерални води община. „ Това, което се случва, не удовлетворява локалните поданици “, безапелационен беше Маринов.

Кандидатът за кмет Найден Павлов е на 34 години, занимава се със строителен бизнес и е татко на три деца. Ни вота на 27 октомври Павлов ще се сблъска челно с претендента на Българска социалистическа партия Ива Вълчева - сегашен ръководител на Общинския съвет.

Павлов съобщи, че Хисаря е въведена в дългогодишна заспалост и има доста пропуснати изгоди - неусвоени европрограми, липса на вложители, а също така са прокудени младите и можещи хора.

Той акцентира, че е подготвен да сътвори екип от амбициозни и млади, само че и притежаващи нужния опит хора. Ще предложи и проект за бързо и скоростно възобновяване на Хисаря. Кандидатът на АБВ даде обещание да обезпечи безвъзмездни ясли и детски градини, евтини дърва за огрев, както и поощряване на религиозния и културен туризъм в общината.

Найден Павлов е подсилен и от локалната конструкция на Съюз на демократичните сили, чийто водач Николай Марковски бе пристигнал на конференцията да засвидетелства поддръжката си.

В Сопот АБВ издигна настоящия кмет Деян Дойнов. През 2015 година той бе определен с алената бюлетина, само че след поредност от вътрешнопартийни кавги бе изключен от Българска социалистическа партия. Соцпартията ще играе на локалния избор в Сопот с общинския си ръководител Станислав Стоенчев.

„ Деян Дойнов мина през иглени уши, с цел да извади общината от пагубното положение “, уточни Владимир Маринов.

Според него договарянията за обединения сред АБВ и Българска социалистическа партия в Пловдивска област вървят доста постепенно и мъчно, защото не се мерело на всички места с един критерий. Пред завършване са диалозите в общините Асеновград, Стамболийски и Брезово, където евентуално левите партии ще се явят дружно на изборите.

Продължават и срещите с градското управление за издигане на общ претендент в Пловдив. Маринов уточни, че любимецът на алената партия Николай Радев е извънредно почитан човек и всички отичтат достиженията му като шеф на Английската гимназия.

„ Радев е допустима фигура на лявото обединяване в Пловдив “, сподели още Маринов. Той изрази терзания, че две-три бизнес групировки се канят да завладеят Общинския съвет под тепетата на тези избори.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР