Заявки за засилване на двустранното сътрудничество с Мароко срещу нелегалната

...
Заявки за засилване на двустранното сътрудничество с Мароко срещу нелегалната
Коментари Харесай

Визита на Мария Габриел в Мароко: Заявка за засилване на търговията с България

Заявки за усилване на двустранното съдействие с Мароко против незаконната миграция и в търговията. Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел е на аудиенция в столицата Рабат.

Страната ни е в Шенген по въздух и вода от март 2024 година

Енергетика, високи технологии, селско стопанство са единствено част от областите, в които България и Мароко ще развиват по-задълбочено комерсиалните си връзки. В мароканската столица вицепремиерът Мария Габриел избра три думи за партньорството ни с африканската страна – другарство, доверие и партньорство в основни браншове.

„ Партньорството ни навлиза в друга фаза - във фаза, в която е доста прагматичен подходът; в която желаеме ясно да покажем своето водачество в районен проект и тъй като си сътрудничим в стратегически сфери – това да носи изгоди в хората в двете страни “, разяснява вицепремиерът.

Те разискаха насърчаването на водачеството измежду дамите и развиването на младите гении

„ Мароко преглежда България като мост сред Европейски Съюз и страните от региона на Средиземноморието. За нас тя е доста значима и в общата ни работа с битката против трафика на хора и незаконната миграция “, разгласи мароканският външен министър Насер Бурита.

В Рабат Габриел ще открие Информационен център за висшето обучение в България, където всеки, който желае да учи в страната ни, ще получи информация.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР