Заявили сме 10 хиляди кубика за целия месец януари, а

...
Заявили сме 10 хиляди кубика за целия месец януари, а
Коментари Харесай

От Стомана Перник искат 10 000 куб. вода за януари

" Заявили сме 10 хиляди кубика за целия месец януари, а 20 хиляди кубика за февруари ". Това съобщи пред БНР Константин Стаменов един от шефовете в " Стомана Индъстри " АД.

По думите му това са минимални количества поради рецесията и са декларирани единствено за сериозни потребности. Дори да им разрешат от Басейнова дирекция да получат тези количества вода, те може и да не ги употребяват, увери той.

" Тези количества няма да навредят на потреблението на вода в град Перник ", безапелационен бе Стаменов и уточни, че предприятието също е на воден режим, само че все пак се стремят да извършват проекта си на произвеждане и посредством набелязани ограничения да не се стига до сериозни обстановки.

" Стомана " не е източила язовир " Студена ", тъй като потреблението на предприятието е доста дребен % от потреблението на града, сподели Стаменов.

По думите му " Стомана " употребява вода от язовира, която е към 3% от количеството вода, която употребява град Перник. Съвсем минимална част от водата, която е влезнала през нашите водомери, е препродадена на други компании ", посочи Стаменов и уточни, че количеството не възлиза на повече от 4-5%.

" Нормално е в една индустриална зона инфраструктурата да е на един притежател, а към тази инфраструктура от преди 30-40 години да са останали свързани компании на други юридически лица и ние им подаваме вода, само че това са алегорични количества ", сподели Стаменов.

Относно информацията в медиите, че " Стомана " е търгувала с доставки на вода от язовир " Студена " на 16 сдружения, намиращи се на нейна територия, той сподели, че в интервал на рецесия е обикновено да се появят всевъзможни благоприятни условия. Обясни, че спомагат на прокуратурата и са подали всевъзможни документи. Според Стаменов нямало нарушаване.

Припомняме, седмици откакто Перник и близките села бяха на воден режим, в Индустриалната зона на града имаше вода.

Според Константин Стаменов инспекция преди Нова година е потвърдила, че няма отклонения от водопровода на " Стомана Индъстри ". /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР