Заявихме катерогично, че безусловна подкрепа няма. Това каза лидерът на

...
Заявихме катерогично, че безусловна подкрепа няма. Това каза лидерът на
Коментари Харесай

Карадайъ след консултациите с ИТН: Безусловна подкрепа няма

Заявихме катерогично, че безусловна поддръжка няма. Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след диалози с представители на „ ИТН “ в постройката на Народното събрание, представен от бТВ.

Това беше и последната от срещите на Има Такъв Народ с представители на парламентарно показаните обединения за възможна поддръжка за кабинет на партията. Единствено ГЕРБ не бяха поканени на съвещания.

„ Посочихме едно неотменимо изискване: възобновяване на нормалността в политиката, и демокрацията, което за нас значи Народното събрание да заеме мястото си съгласно Конституцията на България – държавният уред да не се употребява като бухалка против жителите и бизнеса, а да действа според законите и в услуга на хората за основаване на добър бизнесклимат. Това ни беше изискване, което няма по какъв начин да се откажем от него “, посочи Карадайъ след срещата.

Той посочи, че Движение за права и свободи изрично не желае да предлага министри за кабинета, само че въпреки всичко персоналният състав на държавното управление е от голяма важност.

„ Говорихме за цели, не сме водили разговор за поддръжка на възможен кабинет. Просто изложихме нашите цели. Те споделиха, че за тях персоните в възможен кабинет са значими, а ние уточнихме, че това е наша отговорност, няма да взимаме препоръки от никого и няма да се съобразяваме с никого. Подкрепа от тях не сме търсили, нито те са ни предложили хора, нито пък щяхме да ги приемем “, съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Бел.ред.
И двете партии, и, нa думи се борят зa мaжoритaрния вoт и имaт цялостно болшинство с oбщo 128 дeпутaтa. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР