Заявеното намерение на премиера акад. Николай Денков за смяна на

...
Заявеното намерение на премиера акад. Николай Денков за смяна на
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Намерението на Денков за смяна на главния секретар на МВР ядоса Радев

Заявеното желание на премиера акад. Николай Денков за промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи провокирало яростта на президента Румен Радев. Това мнение изрази икономистът Евгений Кънев в собствен коментар във Фейсбук по настоящата тематика.

През последните дни от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ за следващ път влязоха в неприсъствен разговор с президента, като си разменят реплики посредством медийни изяви и изявления в обществените мрежи. Публикуваме цялостния коментар на Евгений Кънев без редакторска интервенция:

„ Основната причина за яростта на Радев, мисля, е декларираното желание на Денков за промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Задъханият му от мъчно заглушен яд речетатив правеше лупинг след лупинг все към ”преяждането с власт ”, което знаем за самия него в никакъв случай не бихме и помислили, камо ли споделили.

Предисторията, която от ден на ден изпъква в едри очертания е „ Капитан Андреево “. Освен енергетиката, там е другото огромно кранче от потоци, които „ Продължаваме промяната “ опита да спре. Или най-малкото разстрои. Защото оттова минават освен постоянни артикули. Минава контрабанда. Минават опиати. Минават и санкционни колета в противоположна посока. Затова и всяка промяна на настоящите лица там всява ужас в редовете на ъндърграунда, а оттова и в политическите кръгове, разпънали чадър над него.

Разстройството стартира с невротични изказвания, продължава със заплашванията към основателите на измененията, стига даже до безумни решения на съда, който се пробва да “поправи грешката ”. А в случай че не успее – стартират странни политически визити в екзотични дестинации, изненадващи стрелби, инфаркти, покушения. Защото машината е дала недостатък и някой би трябвало да понесе отговорност.

Но нещата излизат тотално отвън надзор без надзор върху… Министерство на вътрешните работи и службите. Да, очевидно някои са си представяли, че дано там Народното събрание си избира държавни управления – не ни пречат, веднага като службите и оперативното управление на Министерство на вътрешните работи са под “наше ” ръководство.

Но в случай че не са – какъв брой чини президенството?

А проектът “Решетников ”? “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР