Завръщащият се днес на корта Роджър Федерер похвали лидера в

...
Завръщащият се днес на корта Роджър Федерер похвали лидера в
Коментари Харесай

Федерер: Няма думи, които да опишат Надал

Завръщащият се през днешния ден на корта Роджър Федерер похвали водача в международната класация Рафаел Надал, след триумфа на испанеца на “Ролан Гарос”. 32-годишният Надал сграбчи 11-ата си купа в Париж и към този момент има 17 трофеи от “Големия шлем” - 3 по-малко от Федерер, който през днешния ден излиза в мач от втория кръг на шампионата "Мерцедес Къп " в Щутгарт против брата на Саша Зверев - Миша.

“Трудно е да се намерят още суперлативи за Рафа. Да спечелиш 11 пъти един шампионат е невъобразимо, а той го направи в Париж. И наподобява толкоз елементарно. Трябва да му се поклоним и да го поздравим”, показа Федерер.

36-годишният швейцарец обаче не е сюрпризиран от триумфа на Надал във френската столица. “Очаквах Рафа да завоюва Откритото състезание на Франция. Той още веднъж беше ужасно добър по време на клей шампионатите преди Ролан Гарос и смятах, че ще завоюва. Така че успеха му е обстановка, която очаквах”, продължи Федерер.

“Свеж съм, здрав съм. Затова съм благополучен и убеден, че нещата ще се развият добре за мен тази седмица”, добави Маестрото от Базел, който ще оглави международната класация, в случай че се класира на финала в Щутгарт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР