Завръщането в игра на Жеферсон, а и скорошното възстановяване на

...
Завръщането в игра на Жеферсон, а и скорошното възстановяване на
Коментари Харесай

Очертава се проблем с чужденците в ЦСКА-София

Завръщането в игра на Жеферсон, а и скорошното възобновяване на Енрике Рафаел може да са положителни вести за Нестор Ел Маестро, само че също по този начин те ще създадат ребусът за него доста комплициран. Известно е, че тимовете в елита имат право да включват не повече от трима чужденци отвън Европейски Съюз в групите за формалните мачове. Заради тежките травми на бразилците, това минаваше неусетно досега. Още в мача с Витоша (Бистрица) за Купата на България Евандро изпадна отвън борда, а скоро още един чужденец ще е отвън сметките.

В момента на “Армията” има тъкмо 5 чужденци без европейски паспорт - Мауридес, Жеферсон, Енрике Рафаел, Евандро и Али Соу. Ако приемем, че Жеферсон е доста значим поради липса на опция отляво на отбраната, а Али Соу е съществена алтернатив в офанзива на голмайсотра Мауридес, тогава някой всред Евандро и Енрике Рафаел също ще отпада от състава. От петимата с максимален стаж на “Армията” е точно Енрике Рафаел. Жеферсон пристигна през предходната зима, а Мауридес, Евандро и Соу бяха привлечени през това лято.

Събирането на толкоз доста легионери отвън Европейски Съюз е и липса на предвидливост при селекцията, тъй като по този начин някои от най-скъпоплатените футболисти на ЦСКА-София скоро ще остават по насила отвън състава, което несъмнено ще бъде проблем за спортно-техническия щаб.

“Меридиан мач”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР