Завръщането в 20-те години на миналия век. Това е един

...
Завръщането в 20-те години на миналия век. Това е един
Коментари Харесай

Когато поп артът е ретро

Завръщането в 20-те години на предишния век. Това е един от водещите претекстове в платната на Иво Петров, който предлага на феновете известни сюжети - джаз бара, кафенето, чувството за безгрижност, бохемския метод на живот. От през днешния ден до 10 ноември негови картини са изложени паралелно с творби на Нина Петрова в изложба " Нюанс ". Откриването на изложбата " Нина и Иво " е довечера от 18.30 часа, оповестяват от галерията.

Миналото е не по-малко значителен детайл в работата на Нина Петрова. Но в нейните картини то е мотив за носталгия, потиснатост. Цветовете не са толкоз ярки, а сюжетите са интимни.

Нина и Иво Петрови са тандем както в изкуството, по този начин и в живота. Съученици са в Национална гимназия за приложни изкуства " Тревненска школа ". След това са състуденти във Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ". През годините са имали изложения в градове като Барселона, Париж, Москва, Виена, Истанбул.

 Платно на Нина Петрова
© Галерия

Платно на Нина Петрова

Нина Петрова работи в областта на фигуралната живопис, а желанията й са към миниатюрата и дребния формат. Стилът й се характеризира с хиперреалистично обрисуване и едноцветно изобразяване. По този метод тя основава присъщата атмосфера в картините си - лъчение на потиснатост към ар деко и 20-те години на предишния век. На собствен ред най-голямото въздействие върху работата на Иво Петров оказва сецесионът.

Галерия " Нюанс " се намира на ул. " Иван Денкоглу " 42.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР