Завръщането на Васил Божков и убийството на Алексей Петров са

...
Завръщането на Васил Божков и убийството на Алексей Петров са
Коментари Харесай

АДВОКАТ: Завръщането на Черепа след екзекуцията на Алексей Петров – съвпадение

Завръщането на Васил Божков и убийството на Алексей Петров са чисто съвпадане. Това разгласи в изявление за Нова тв юристът на непринудено завърналия се от Дубай предприемач Георги Гатев. Той е подал молбата за връщане преди няколко месеца, получи позволение няколко дни преди убийството и взе първия вероятен полет, отговори Гатев на въпрос има ли връзка връщането на Божков с убийството на Алексей Петров.

По негови думи има хора в България, които имат интерес напълно целеустремено да обвържат Божков с разстрела на Петров, за което говорело и поредност безапелационни в тази посока изявления. Но клиентът му нито е знаел какво ще се случи в България, нито е предполагал, а камо ли да се връща в тази обстановка на обвързване, счита юристът.

Иначе той удостовери, че едно от обвиняванията по така наречен престъпно дело против Божков е за подбуждане към ликвидиране на Алексей Петров през 2015 година, за което обаче предприемачът не признава никаква виновност и съпричасност.

„ Той добре осъзнаваше, че когато пристигна в България вероятно ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане, съобщи още Гатев.

На въпрос дали клиентът му ще свидетелства против някогашния министър председател Бойко Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов, Гатев уточни: „ Още доста от дълго време възнамеряваше да се върне в България. Това, че желае да свидетелства, не означаваше, че ще отпаднат обвиняванията му. Той добре осъзнаваше, че когато пристигна в България вероятно ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане. Това не беше единствената причина да се върне ”.

Реклама

Защитата на предприемача разяснява и изнесените данните, че Божков е комуникирал с водача на наемниците от „ Вагнер ” Евгений Пригожин. „ Тази информация, която беше изнесена от прокурора, няма нищо общо с делото, което сега се преглежда. По него няма обстоятелства и условия, които навеждат до някакви връзки с задгранични лица ”, Георги Гатев.

„ Възможно е да има такава информация, не го отхвърлям, само че зависи каква е същността на тези диалози, в какво се състои тази връзка ”, уточни той.

„ Това са нови условия, които не сме коментирали. След като прокуратурата твърди, че има такива връзки, приказва се за съмнителни покупко-продажби, вероятно за осъществени закононарушения, за какво до момента не е повдигнато обвиняване, Божков е обвинен от 2020 година Това нещо до момента не е направено, тъй като в тази информация няма никакви данни за закононарушение, осъществено от негова страна ”, безапелационен е юристът.

По думите му с изнасянето на тази информация прокурорът е целял да компрометира клиента му.

„ След някои събития, свързани със правосъдната власт, той предприе деяние за връщането си в страната, когато реши, че нещата в България се поменят в позитивния смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателите каузи против него за закононарушение против страната “, уточни юристът на Божков.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР