Завръщането на Уейн Рууни в Англия с Дарби Каунти е

...
Завръщането на Уейн Рууни в Англия с Дарби Каунти е
Коментари Харесай

Английска легенда коментира завръщането на Рууни в Англия

Завръщането на Уейн Рууни в Англия с Дарби Каунти е печелившо и за двете страни, счита легендата Пол Гаскойн.

Рууни ще дебаркира на „ Прайд Парк “ през януари за период от 18 месеца в ролята на играещ треньор, като голмайсторът на Англия за всички времена има намерение да се раздели с сегашния си клуб от МЛС Ди Си Юнайтед. 33-годишният футболист има 25 попадения в 46 срещи с екипа на Ди Си след прекосяването си в американската столица предишното лято, като Гаскойн има вяра, че завръщането на Рууни е отлична вест за британския футбол.

„ Това е ужасно за него и ще бъде отлично да го забележим още веднъж в игра, само че не е единствено това “, показа Газа за Скай Спортс.

„ Когато си млад и играеш паралелно до някой като него, ти започваш да му се възхищаваш. Помня, че когато бях млад и споделих „ Искам да бъда като него “ – за жалост, аз бях Пол Гаскойн и в никакъв случай няма да има втори като него. Но казусът с Уейн е друг, той ще донесе доста религия на младите. Помня, когато го следих, а той бе на 14 – свръхестествен, британският футбол се нуждае от повече такива играчи “, разяснява той.

Рууни бе трансферна цел на новия управител на Челси Франк Лампард, когато той стана треньор на Дарби преди година. Гаскойн участва на „ Олд Трафорд “ за мениджърския дебют на Лампард във Висшата лига и е сигурен, че някогашният полузащитник на „ сините “ ще завоюва уважението на по-младите в състава.

„ Мисля, че Лампард постоянно е бил на най-високо равнище. Той е страховит човек и заслужава почитание. Той си го завоюва като състезател, в този момент би трябвало да го стори и като управител – мисля, че това ще се случи в скоро време “.

„ Ако той имаше моя темперамент, в никакъв случай нямаше да излиза от заглавията на вестниците поради маркираните от него попадения. Броят голове, които вкара и това, което реализира като състезател – в случай че успее да го придвижи в съблекалнята, то тогава тимът неизбежно ще стартира да го почита. Той има пред себе си голямо предизвикателство. Надявам се, че ще се оправи доста, доста добре – той е ужасно момче “, приключи Газа по адрес на Лампард. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР