Завръщането на режисьора Александър Морфов с нова постановка на българска

...
Завръщането на режисьора Александър Морфов с нова постановка на българска
Коментари Харесай

Александър Морфов се завърна с „Антигона“

Завръщането на режисьора Александър Морфов с нова режисура на българска сцена е към този момент факт. В края на седмицата той показа за пръв път „ театрална импровизация “ (според неговото лично определение) по „ Антигона “ на Жан Ануи, в която са употребявани хрумвания и фрагменти от текстове на Софокъл, Рой Хен и самия Александър Морфов. „ Блестящо завръщане на гениалния създател! “, оповестиха на своята страница във Facebook от Драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев “ – Плевен, чиято продукция е спектакълът. В основната роля, на Антигона, е актрисата Милена Ерменкова, а корифей на „ античния “ хор е нейният брачен партньор Ованес Торосян. В облика на владетеля Креон е гост-мегазвездата Деян Донков. Участват още актьорите Надя Керанова, Александър Кънев, Адриан Филипов, Васил Витанов, Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Диана Ханджиева и доста други – съвсем цялата плевенска натрупа.

В реализирането на плана, иницииран още по времето, когато актуалният шеф на Народния спектакъл Васил Василев бе сценичен началник в Плевен, е включен интернационален екип. Сценографията е на Семьон Пастух (Русия) и Тита Димова-Вантек, която е и създател на костюмите, пластиката е на Андреа Гаврилиу (Румъния), звукът – на Душанка Белада (Черна гора) и така нататък

Снощи близо тричасовото зрелище, което се играе без антракт, само че градусът на страстите пораства до финала, бе признато с необикновен интерес, заяви Българска телеграфна агенция. Именитият режисьор е употребявал за впечатляващия си театър сценография, която обгръща цялата дълбочина и височина на сцената. Едни от най-силните и запаметяващи се моменти в представлението са сред Креон, Антигона и сестра й Исмена в ярките осъществявания на Деян Донков, Милена Ерменкова и Надя Керанова.

Следващото зрелище на „ Антигона “ пред плевенска аудитория, към която се причисляват от ден на ден ценители на Мелпомена от цялата страна по програмата „ Пътуващ фен “, е на 15 юли, а формалната премиера е планувана за 16 и 17 септември, оповестяват от театъра.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР