Завръщането на посрещачът Рикардо Лукарели в националния отбор на Бразилия

...
Завръщането на посрещачът Рикардо Лукарели в националния отбор на Бразилия
Коментари Харесай

Таубате ще спира Лукарели за Мондиал 2018

Завръщането на посрещачът Рикардо Лукарели в националния тим на Бразилия за Световното състезание в България и Италия бе призната за страхотна вест от почитателите на " Селесао ", само че не толкоз хубава за клуба му Таубате (Фунвик). Повиквателната на Лукарели за подготовката на Бразилия за Мондиала изненада управлението на Таубате.

Причината е, че 26-годишният състезател може само да тренира на цялостни обороти след претърпяната интервенция на ахилесовото му сухожилие през ноември предходната година. Според медицинският щаб на Таубате Лукарели към момента не може да играе на високо равнище и може да тренира единствено със " Селесао ".

Заради това клубът от бразилската Суперлига ще се опита да спре Рикарко Лукарели да играе на Световното състезание и да се върне към възстановителния развой, който стартира през май, когато той направи първия си скок след интервенцията.

" Лукарели към момента няма задоволително мощ и представянето му, които треньорския щаб желае преди началото на сезона. Той е незадоволително квалифициран, с цел да играе свободно на подобен натоварен шампионат. Планът е той да остане с нас и да натрупа мускулна мощ, с цел да се възвърне до поставените му цели ", изясни лекарят на Таубате Ней Песегейро.

Медицинският щаб на Таубате акцентира, че Лукарели ще може да играе на високо равнище от октомври нататък, т.е. след Мондиал 2018.

Селекционерът на Бразилия Ренан Дал Зото бе заставен да извика Лукарели, откакто разбра, че е изгубил Маурисио Боржеш за международното състезание поради травмата в коляното, която получи по време на финалната шестица на Лигата на нациите преди две седмици.

Все отново, крайното решение за това дали Рикардо Лукарели да играе на международното състезание ще бъде взето след диалози сред Бразилската волейболна конфедерация (CBV) и управлението на Таубате (Фунвик).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР