Завръщането на Първа лига няма как да не бъде във

...
Завръщането на Първа лига няма как да не бъде във
Коментари Харесай

Провал на българските грандове в началото на сезона, Реал Мадрид се върна към посредствеността

Завръщането на Първа лига няма по какъв начин да не бъде във фокуса на вниманието ни през тази седмица. Българското състезание стартира извънредно забавно, като всички водещи тимове записаха разочароващ старт. Много проблеми имаха и водачите в Испания, само че огромният неуспех от страна на Реал Мадрид.
Завръщането на българската Първа лига - грандовете боксуват още на старта
Първи с неуспехите стартира първенецът Лудогорец. В петък разградчани стъпиха изкривено против Верея, като дуелът в Стара Загора приключи при тъждество 0-0. Шампионите имаха късмет да пернат с девет точки на върха на класирането преди гостуването на ЦСКА на Черно море, само че направиха куп пропуски против последния в подреждането отбор на Верея и в последна сметка стигнаха единствено до точка. От грешката обаче не се възползаха преследвачите в класирането. ЦСКА изживя морски призрачен сън при формалното завръщане на Любослав Пенев отпред на " алените ". Те позволиха неприятна загуба с 0-2 при гостуването си на Черно Море във Варна. Головете означиха Аристот Ндонгала и Радослав Василев, като вторият гол пристигна след неотсъдена засада. Отлично усещане в мача направи 17-годишният гений на " моряците " Мартин Минчев, който на няколко пъти разпиля " армейската " защита. След това проваляне, " алените " пропуснаха страхотна опция да се приближат до Лудогорец, а вместо това към този момент изостават на 7 точки от върха. Третият в класирането " Левски " също позволи неверна стъпка на личния си стадион " Георги Аспарухов ". Локомотив (Пловдив) пропусна опцията да довърши започнатото против летаргичния тим на " сините " и дуелът приключи при резултат 1-1, като " смърфовете " водеха в резултата до 72-та минута. Локомотив съумя да поведе с гол на Аралица в 44 минута, а Мариани съумя въпреки всичко да донесе точка на " сините ", чиито почитатели напуснаха разочаровани за следващ път стадиона. Така " Левски " е с актив от 42 точки - 3 по-малко от " алените ", а дербито сред двата тима е в неделя по обед.
Испанската Примера по образеца от България - с доста компликации за водачите, Реал изгоря
Безспорно изненада на кръга пристигна от " Сантяго Бернабеу ", където Реал Мадрид отчая почитателите си, откакто позволи цялостен поврат против борещия се да оцелее отбор на Жирона. Двубоят вървеше добре за домакините, които поведоха в резултата в 25-та минута с гол на централния полузащитник Каземиро. След почивката обаче всичко се обърка за Реал, като в 65-та минута Кристиан Стуани изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на капитана на домакините Серхио Рамос, който получи и жълт картон. Десет минути по-късно Порту направи обрата цялостен с прецизен изстрел с глава, а в самия край Рамос получи втори жълт картон и бе изпъден. След това проваляне Реал Мадрид остава на трето място в класирането, на девет точки зад водача Барселона и на две зад градския противник Атлетико, който едвам се оправи с различен борещ се за оцеляване отбор. " Дюшекчиите " въпреки всичко стопираха серията си 2 провали, печелейки с 0:1 гостуването си на Райо Вайекано.
Серия А - Наполи с нов неуспех, грандовете от Милано се стабилизираха
Неаполитанци спукаха гуми вкъщи против Торино, като мачът приключи при постното 0-0. Лидерът Ювентус нямаше никакви усложнения против Фрозиноне, като съумя да запише триумф с 3-0. Интер пък наложи волята си над Сампдория с 2:1 и се укпепи на третата позиция в класирането. От своя страна Милан също записа втора поредна победа в шампионата, след победа при гостуването на Аталанта с 3:1.Новият нападател на Милан Кжищоф Пьонтек продължи със страхотното си показване за отбора след прехвърлянето си от Дженоа предишния месец, откакто се разписа два пъти за успеха на „ росонерите “.
Първа Бундеслига - Байерн съвсем заличи преднината на Борусия
Баварците записаха сложен триумф при гостуването си на Аугсбург с 3-2, като с две попадения и асистенция се отличи Кингсли Коман. След срещата от клуба показаха опасения, че той е с травма в сухожилията. За благополучие на Нико Ковач това не се оказа правилно и се чака той да бъде разполагаем за конфликта против Ливърпул на " Анфийлд " в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. Със сигурност дуела ще пропусне Ариен Робен, който продължава да е навън от края на месец ноември. С триумфа си Байерн се приближи единствено на две точки от водача Борусия (Дортмунд), който обаче е с мач по-малко. Жълто-черните гостуват довечера на Нюрнберг, в опит още веднъж да се откъснат на върха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР