Завръщането на Конър Макгрегър е най-очакваното събитие в света на

...
Завръщането на Конър Макгрегър е най-очакваното събитие в света на
Коментари Харесай

Завръщането на Конър: Ново начало или началото на края

Завръщането на Конър Макгрегър е най-очакваното събитие в света на Смесените бойни изкуства през последната година. Популярният ирландски войник завладява новините без значение дали е деен войник или разпуска със личната си марка уиски.

Тази нощ някогашният първенец на UFC в категории перо и лека още веднъж ще постави ръкавиците за конфликт с атрактивния деец Доналд Серони – Каубоя. Битката ще бъде главен мач на огромната галавечер UFC 246 в Лас Вегас.

From salads to steaks #UFC246 pic.twitter.com/n7p5rSDgk5
— MMA Junkie (@MMAjunkie) 17 януари 2020 година
Преди 15 месеца Макгрегър (21 победи, 18 с нокаут, 1 със събмишън и 4 загуби) беше заставен да се съобщи след задушаваща хватка от най-големия си зложелател Хабиб Нурмагомедов. Унижението беше още по-голямо, тъй като ирландецът не спря да се кани на непобедения руснак. Враждата сред тях продължи и след мача. Тогава се развихри меле отвън осмоъгълника, поради което двамата бойци отнесоха сурови санкции.

Нурмагомедов се завърна след поредна безапелационна победа над Дъстин Порие, до момента в който Макгрегър претърпя година, изпълнена със кавги. Конър стана за майтап на всички свои сътрудници след случай в бар. Той удари възрастен човек, който отказал да пие от неговото уиски. Въпреки мръснишкото попадение, дядото не беше нокаутиран. Липсата на задоволително мощност, даже и при сходна кръчмарска кавга, сложи под въпрос дали Макгрегър е онази машина, помела топ звезди от ранга на Жозе Алдо, Дъстин Порие, Макс Халауей, Еди Алварес, Чад Мендес и Нейт Диас.

Подобни мисли се въртят и в главата на Доналд Серони. 36-годишният американец е създател на няколко върха в UFC. Той продължава да се бие на високо равнище, а неговият сложен жанр може да сътвори проблеми на Макгрегър.

Каубоя (36 победи, 10 с нокаут, 17 със събмишън и 13 загуби) беше отхвърлен в последните си два мача от топ кандидатите Тони Фъргюсън и Джъстин Гейтчи, само че преди този момент беше в серия от три следващи победи. Бившият кикбоксьор съумя да придвижи своите умения от багра в стойка и да прибави качество на земя, с цел да се трансформира в непрекъснат войник от Топ 15.

Пътищата на Серони и Макгрегър се пресякоха преди няколко години. Тогава Каубоя одобри да се бие с Конър, само че от UFC избраха да изправят ирландеца против Нейт Диас. През годините двамата постоянно се атакуваха един различен и в този момент ще имат опция да си разчистят сметките.

Този мач е извънредно основен за бъдещето на Макгрегър в Смесените бойни изкуства. Победата още веднъж ще го подреди измежду кандидатите и съвсем несъмнено Дейна Уайт ще провежда реванш против Нурмагомедов, в случай че руснакът се оправи с Тони Фъргюсън през април. При проваляне кариерата на Конър ще бъде сложена под въпрос.
 Конър Макгрегър и Доналд Серони заковаха еднообразно тегло (видео)

Подобна обстановка имаше преди няколко години с Ронда Раузи. След като преобладаващата мощ в женското ММА беше нокаутирана от Холи Холм, последва дълга пауза. При своето завръщане американката изтегли късата съчка и влезе в осмоъгълника с сегашния цялостен доминатор при дамите Аманда Нунес.
Припомняйки си този сюжет Дейна Уайт евентуално е предпочел по-преодолим конкурент за Макгрегър, с цел да може златната кокошка на UFC да снесе още едно скъпо яйце под формата на реванш с Нурмагомедов. Дали проектите няма да станат на пух и прахуляк от коравия Каубой? Не пропускайте зрелището тази нощ по Макс спорт 2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР