Завръщането на Бундеслигата след коледно-новогодишните празници може да се провали.

...
Завръщането на Бундеслигата след коледно-новогодишните празници може да се провали.
Коментари Харесай

Стартът на Бундеслигата е пред провал

Завръщането на Бундеслигата след коледно-новогодишните празници може да се провали. Почти всички тимове имат огромен брой инфектирани и то най-много с новия вид омикрон. Шампионът Байерн, който открива футболната година в петък с домакинство против Борусия (Мьонхенгладбах), разгласи четирима заболели. На първо място е капитанът Мануел Нойер. От отмора в Дубай се завърна Кингсли Коман, а Корентен Толисо от Франция. Няма информация къде е бил Омар Ричърдс. Болен е и помощник-треньорът Дино Топмьолер.

" Ще прекарам идващите дни под карантина, тъй като съм положителен с ковид - написа Нойер във Facebook. - Чувствам се добре и имам единствено леки признаци. Благодаря на всички за пожеланията. Бъдете здрави и се пазете. "
 Мануел Нойер е един от далите позитивни проби в Байерн
Мануел Нойер е един от далите позитивни проби в Байерн

Подновяването на тренировките ще се забави

Заради карето Байерн анулира за понеделник старта на тренировките. Първо на всички ще бъдат направени проби. В Борусия са позитивни четирима футболисти към този момент - Денис Закария, Джо Скали, Мамаду Дакур и Киънън Бенетс.

" Всички футболисти, треньори и чиновници, при които беше допустимо, получиха бустерна ваксина - сподели кардиологът Роланд Шмид, който е доктор на Байерн. - Останалите са имунизирани. "

Предвид многото случаи на ковид в другите тимове шефовете на футболната федерация занапред ще вземат решение дали ще се отсрочват мачове и дали може да отпадне цялостен кръг. Изследванията на обстановката демонстрират, че най-много болните са внесли омикрон от почивките си. Окончателно решение ще се вземе, откакто всички клубове дадат данни за обстановката при започване на седмицата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР