Завръщане към Газпром“: Според кабинета преговорите вече са неизбежниЗа служебния

...
Завръщане към Газпром“: Според кабинета преговорите вече са неизбежниЗа служебния
Коментари Харесай

Вечерни новини: Неизбежни преговори с „Газпром“; Цените на газа в Европа полетяха

Завръщане към „ Газпром “: Според кабинета договарянията към този момент са неизбежни
За служебния кабинет договарянията с „ Газпром “ към този момент са неизбежни. Това съобщи енергийният министър Росен Христов на специфична конференция на новосформирания от президента Румен Радев спешен щаб по енергетика. Изказването му идва след среща с бизнеса и синдикатите, на която – след искане от страна на властта да дефинират пределно допустимата за тях цена на газа – работодателите са настояли тя да не надвишава 250 лева за мегаватчас. За да може да бъде образувана такава, това значи, че няма по какъв начин да не се потърси съветският газов колос „ Газпром “, с който да се договаря за опцията за обновяване на доставките към България.
Лавината от уволнения предстоящо застигна „ Автомагистрали “
Държавното строително сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД предстоящо влезе в редицата на държавните предприятия със заменено управление. След като в края на минaлата седмица отрасловият министър Иван Шишков загатна за идна рокада, през днешния ден от Министерството на районното развиване и благоустройството публично я оповестиха.
Цените на газа в Европа полетяха след новината за „ Северен поток “
Европейските цени на газа скочиха в отговор на новината от петък за цялостното затваряне на „ Северен поток - 1 “ за няколко дни. Съобщението на Москва акцентира опасенията от дълготрайно прекъсване на доставките и още веднъж хвърли Германия в незнание за това на какъв брой съветско гориво ще може да разчита тази зима.
Паниката около „ Газпром “ още веднъж направи $ по-скъп от еврото
Еврото падна малко под прага на паритета по отношение на постоянния $ в понеделник за повторно в границите на последните два месеца. Европейската валута бе притисната от опасения, че тридневното прекъсване на доставките от „ Газпром “ по тръбопровода „ Северен поток “ в края на месеца ще изостри енергийната рецесия.
Коронавирус е върнал английската стопанска система три века обратно
Британската стопанска система се е свила с внушителните 11% през пандемичната 2020 година, което е най-големият спад в кралството от 1709 година насам. Това сочат обновените публични данни на английската статистика (ONS), съгласно които сривът е най-значителният от три века насам и е подбуден от тежестта на пандемията. Свиването е и по-сериозно от това във всяка друга огромна стопанска система.
Бундесбанк: Рецесията в Германия е все по-вероятна
Рецесията в Германия, най-голямата стопанска система в еврозоната и Европа като цяло, е все по-вероятна, а инфлацията ще продължи да се форсира и може да доближи връх от над 10% тази есен. Това показва Бундесбанк в месечен отчет в понеделник.
Турция е удвоила вноса на съветски нефт през 2022 година
Турция е удвоила вноса на съветски нефт тази година, сочат данни на Refinitiv Eikon, представени от Reuters. Това е следващото доказателство за готовността на двете страни да разширят съдействието си в бизнеса и изключително в енергийната търговия на фона на западните наказания против Москва.
Успех все пак: Младият бизнесмен, който сътвори „ безконечния букет “
Предприемач, биолог, публицист, човек на огромните фантазии. Това е Петър Нефтелимов. Той няма 30 години, само че зад тила си е натрупал десетки награди и достижения в областта на предприемачеството и новаторските планове. Един от последните е точно „ Цвете в епруветка “ – гражданска война в подаряването на екосъобразни букети без потребността от рязан цвят.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР