Заводите на Intel в Аризона ще произвеждат 12-нм чипове за

...
Заводите на Intel в Аризона ще произвеждат 12-нм чипове за
Коментари Харесай

Intel ще произвежда чипове в САЩ съвместно с тайванци


Заводите на Intel в Аризона ще създават 12-нм чипове за клиенти по договор 
(снимка: Intel)

Intel и тайванската United Microelectronics Corporation (UMC) взаимно ще развиват произвеждане на чипове по контракт, употребявайки 12-нанометрова технология. Компаниите ще разработят платформа за произвеждане, ориентирана към клиенти от мобилните връзки, информационната инфраструктура и мрежовата промишленост.

Дългосрочният план ще комбинира широкомащабните индустриални благоприятни условия на Intel в Съединените щати и богатия опит на UMC в договорното произвеждане по зрели софтуерни процеси, заяви TechPowerUp. Клиентите на взаимното дружество ще могат да диверсифицират веригите си за доставки за негова сметка.

За производството на 12-nm артикули ще се употребяват предприятията на Intel в Съединени американски щати и опитът на компанията в създаването на чипове, основани на FinFET транзистори. От своя страна, UMC ще предложи опита си в връзките с клиенти, в това число подготовката на комплект за планиране на процеси (PDK) и директна помощ при пускане на всеобщо произвеждане на избрани чипове.
още по темата
Производството ще се прави в заводите Fab 12, 22 и 32 в софтуерния комплекс на Intel в Аризона. Тези предприятия ще употребяват съществуващо съоръжение, което доста ще понижи капиталовите условия на плана.

И двете компании ще предложат на клиентите всички нужни решения за автоматизация на дизайна, както и други запаси. Очаква се взаимното производството на чипове, употребяващи 12-нм технология, да стартира през 2027 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР