Заводът за производство на осветление за автомобили на азиатската Varroc

...
Заводът за производство на осветление за автомобили на азиатската Varroc
Коментари Харесай

Производител на осветителни тела за автоиндустрията отвори завод в Димитровград

Заводът за произвеждане на осветяване за коли на азиатската Varroc Ligthing Systems в Димитровград публично отвори порти през днешния ден. Според информация на Министерски съвет (МС) инвестицията в базата е в размер на 8 милиона лв.. Първоначално там ще бъдат наети над 150 служащи.

Новата индустриална база в града е ситуирана на повърхност от 30 000 квадратни метра, като градежът й стартира през март месец 2017 година.

В базата в Димитровград в началото ще се вършат дребни осветителни артикули, в това число централно инсталирани стоп светлини, фарове за мъгла, мигачи.

" То (бел.ред. производството) ще бъде част от новосформираното поделение на компанията за осветителни тела за дребни и двуколесни транспортни средства, които се възползват от световната мрежа на Varroc за въвеждане на най-съвременните технологии за осветителни тела на всеобщия пазар в сегментите на пазара на транспортни средства с по-малък размер посредством усъвършенствани процеси и профилирани уреди с по-нисък индустриален размер ", показват от компанията.

Отворената през днешния ден база е първата част от общо три на плана на компанията в Димитровград. От вложителя възнамеряват бъдещо уголемение на завода, като до 2024 година броят на работните места там може да доближи 400.

Вложението в Димитровград беше оповестено за първи път през 2016 година от турската компания Sa-ba Automotive. През лятото на предходната година турското сдружение беше добито от Varroc Ligthing Systems, която е част от групата на основаната в Индия Varroc.
 Заводът за фарове за VW и Ford в Димитровград към този момент е индийски
Заводът за фарове за VW и Ford в Димитровград към този момент е индийски

Строежът на индустриалната база към момента не е приключен

Така сдружението от Югоизточна Азия стана притежател на индустриална база в Истанбул, както и на завода у нас, който тогава беше в развой на създаване. С тази договорка Varroc Group съумя да стъпи на нови пазари, като до тогава тя имаше база в Мароко, в Чехия, както и нови фабрики в Бразилия, Япония, Виетнам и Полша.

Varroc Lighting Systems е американска дъщерна компания на групата. Тя е водещ разработчик и производител на системи за външно осветяване от последващо потомство и електроника за ръководство на транспортни средства за автомобилната и двуколесната промишленост. Със седалище в Плимут, Мичиган, Съединени американски щати, компанията има над 7400 чиновници по целия свят, оперирайки в 17 страни.

" Нашата агресия в България ни обезпечава спомагателен потенциал за подкрепяне на растежа ни в сегмента на дребните осветителни тела за нашите европейски клиенти ", разяснява президентът и изпълнителен шеф на Varroc Lighting Systems Стефан Веди.

" Това местонахождение ще ни даде и опция да обслужваме клиенти в непосредствена непосредственост и може да се трансформира в нова индустриална площадка за фарове и задни светлини ", добавя той.

По време на формалната гала министърът на стопанската система Емил Караниколов уточни, че през 2018 година вложенията в автомобилния бранш в страната са били близо 200 милиона лв., а отворените работни места - 3200.
 Японската
Тези два вложителя позлатяват Димитровград със 100 милиона лв.

След две години стопанската система на района няма да бъде същата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР