Заводът за преработване на отпадъци края село Шишманци, което обслужва

...
Заводът за преработване на отпадъци края село Шишманци, което обслужва
Коментари Харесай

Глоба до 500 000 лв. за депото за отпадъци край Шишманци

Заводът за преправяне на боклуци края село Шишманци, което обслужва завода за преправка на боклука на Пловдив, ще продължи да работи, само че няма да бъде разрешено директното изхвърляне на боклуци на депото. Ще бъдат наложени и санкция до 500 000 лв. за несъблюдение на досегашното, разпоредена е и инспекция на Регионалната екоинспекция, с цел да се откри по какъв начин е упражнявала надзор.

Това се разбра от думите на екоминистъра Нено Димов, който се срещна с хора от околните села. В събота над 200 души стачкуваха пред сметището поради непрекъснатата миризма в региона и честите пожари в депото. Те влязоха в предприятието дружно с Димов, с цел да се срещнат с индустриалния развой. Очакваше ги работеща апаратура за сепариране на отпадъците, а пътят, по който минават камионите беше одеве почистен.

“В момента комплексното позволение позволява три разновидността – да се сепарира, да се компостира и да се депонира. Първите два ще останат и едвам след тях ще бъде позволено единствено на останалите фракции, които не могат да се сепарират или компостират, да бъдат депонирани. Т.е. от три благоприятни условия ще станат – наложително сепариране, наложително компостиране и едвам тогава остатъкът депониране. От позиция на противопожарната сигурност, това което е в нашите пълномощия ние сме разпоредили към този момент да има доста по-големи ресурси от пръст и да има доста по-сериозно запръстяване. Това е цех, който има избрани функционалности, явно не на 100%, само че има потенциала по това, което видях и след смяната на комплексното би трябвало да може да извършва всичките си отговорности “, сподели Димов, представен от БНР.

По-рано протестиращите блокираха на пътя за Белозем и се бяха образували колони от коли и в двете направления. Движението към този момент е нормализирано.

“Очакваме обещанията, които ни бяха дадени преди две години, този път да се изпълнят. Не желаеме да живеем по този метод и, не желаеме пожарите да бъдат ежедневие, както е сега. Не желаеме нито ние, нито нашите деца да живеят в нечистотия и отпадъци “, сподели един от протестиращите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР