Заводът за двигатели в шведския град Шьовде стана първият екологично

...
Заводът за двигатели в шведския град Шьовде стана първият екологично
Коментари Харесай

Volvo Cars с първи екологично неутрален завод в Европа

Заводът за мотори в шведския град Шьовде стана първият екологично безпристрастен индустриален център на Volvo Cars, откакто мина на отопление от възобновими източници от 1 януари 2018 година

Шьовде е първият цех на Volvo Cars, който получи статут на екологично безпристрастен – значима част от тактиката на Volvo, която включва всички индустриални интервенции на компанията да бъдат екологично неутрални до 2025 година Шьовде е и един от дребното екологично неутрални автомобилни предприятия в Европа въобще.

„ Повишаването на енергийната успеваемост е главен приоритет за нас и по тази причина се стремим да получаваме силата, която ни е нужна в работата, от възобновими източници “, съобщи Хавиер Варела, старши вицепрезидент Производство и логистика във Volvo Cars.

„ Постижението на Шьовде е значима част от нашите световни старания да понижим нездравословния отпечатък върху околната среда. За нас е наслаждение да бъдем водач в автомобилната промишленост, която се стреми към екологично неутрално произвеждане “.

Според новото съглашение сред Volvo Cars и доставчиците, силата за Шьовде към този момент ще бъде добивана от изгаряне на боклуци, био маса и био горива. Още от 2008 година електрическата енергия в Шьовде, както и в останалите европейски фабрики на компанията, се създава от възобновими източници.

„ Това е значима крачка, с която се гордеем, както в Шьовде, по този начин и във Volvo Cars като цяло “, съобщи Стюарт Темплар, шеф Устойчивост.

„ Опазването на околната среда е измежду главните ни полезности. Заедно със тактиката за електрификация на всеки нов Volvo модел от 2019 година, екологично неутралните индустриални интервенции доста ще понижат въглеродния отпечатък, в поддръжка на световните старания за битка с климатичните промени “.

Volvo Cars непрестанно търси новаторски способи за развиване на екологичната си тактика за 2025 година През 2016 година да вземем за пример индустриалният център в Гент, Белгия, показа нова система за централно отопление, която понижава въглеродните излъчвания с 40%, спестявайки 15 000 т СО2 годишно.

„ Ще продължаваме да работим интензивно с доставчиците във всички райони, с цел да осигурим и в бъдеще достъп до възобновима сила за индустриалните си предприятия “, акцентира Хавиер Варела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР