Заводът вече е произвел първите си машини Първият в България

...
Заводът вече е произвел първите си машини Първият в България
Коментари Харесай

Завод за бронирани автомобили заработи в Самоков


Заводът към този момент е създал първите си машини

Първият в България цех за произвеждане на бронирани коли бе открит във вторник в Самоков. В базата са вложени 5 млн. лева от компанията " Самарм ", обединила в себе си компаниите от отбранителната промишленост " Самел-90 “ и " Интернешенъл Арморед Груп БГ “. " Самел-90 " от 50 години създава радиосмутители - главно за експорт, и предлага информационни услуги, а " Интернешънъл Аморед Груп " има 20-годишен опит в дизайна и производството на бронирани коли и стъкла, както и фабрики в редица страни..

" Самарм " е построила софтуерна линия за произвеждане и съоръжение на разнообразни типове бронирани машини и асемблиране на коли за потребностите на отбранителната промишленост и полицията. Първите български коли към този момент са създадени и бяха показани на откриването, в което взе участие и зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

Той разяснява инвестицията като извънредно положителен сигнал за отбранителната промишленост, която има значимо значение и като бранш от стопанската система, осигуряващ съществени доходи и висококвалифицирани работни места.

Борисов регистрира наклонност на повишение на вложенията в производството. По думите му, вследствие на работата на Министерството на стопанската система за възстановяване на бизнес климата и изискванията за вложения, през последната година ускорено се развива машиностроенето и автомобилостроенето, за което свидетелства и настоящето влагане, което е част от 7.2-процентовия растеж на вложенията в страната през първото тримесечие на 2018 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР