Заводът в Толиати вече работи почти на пълен капацитет: върна

...
Заводът в Толиати вече работи почти на пълен капацитет: върна
Коментари Харесай

Автомобилното производство в Русия се възстановява: Вече няма да има недостиг на лади

Заводът в Толиати към този момент работи съвсем на цялостен потенциал: върна се петдневната работна седмица, Lada Granta се създава на две смени, а Niva - на една. От 29 август ще бъде въведена шестдневна работна седмица, а през есента конвейерите ще работят до два часа сутринта.

В резултат на това, упованията са, че през втората половина на годината компанията ще създаде към 100 хиляди автомобила. За съпоставяне, в този момент размерът на продажбите на коли Lada на месец е малко над 10 000 автомобила. От септември доставките ще набъбнат до 16-17 хиляди коли на месец, което ще покрие търсенето повече от един и половина пъти.

В резултат на това търговците би трябвало да стартират да понижават цените. Това ще подтиква търсенето и в последна сметка всичко може да се върне към предходното положение - дилърите още веднъж ще печелят от оборот, а не от баснословните маржове.

„ АВТОВАЗ има благоприятни условия, защото конкуренцията на пазара не е доста мощна. Освен това по програмата за преференциално кредитиране Lada към този момент има много положителни отстъпки. Затова считам, че ще има търсене на коли, които са със субсидиран преференциален заем. Друг значим миг е, че таксиметровите компании също ще стартират да купуват продуктите на АвтоВАЗ ”, споделя Сергей Удалов, изпълнителен шеф на аналитичната организация Автостат пред Комерсант.

Още през идната година АВТОВАЗ ще създаде половин милион коли - както преди пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР