Заводът в Толиати, който не работи от 5 март, ще

...
Заводът в Толиати, който не работи от 5 март, ще
Коментари Харесай

АвтоВАЗ ще възобнови производството само на две лади - Niva и Granta

Заводът в Толиати, който не работи от 5 март, ще стартира още веднъж да създава коли, към този момент до 16 март. Информацията е на Автостат. Само моделите Granta и Niva Legend (старата Нива) ще напущат поточните линии. Заводът на АвтоВАЗ в Ижевск, където се създава Vesta, ще продължи да бездейства.

Моделите Granta и Niva Legend съдържат по-малко непознати съставни елементи от другите лади, тъй че има по-малко проблеми с тях, макар че и тези два модела надалеч не са 100% локализирани. Производствената линия B0, която създава Lada Largus и XRAY, както и Renault Logan и Sandero, остава неактивна.
`АвтоВАЗ

За 14 и 15 март, когато всички индустриални линии ще бъдат затворени, чиновниците ще получават 1/3 от заплатите си. Ще напомним, че от 1 март всички лади нарастнаха. По-специално, Granta добави 86 хиляди рубли в цената (645 евро) и в този момент коства от 685 хиляди рубли (5 100 евро по настоящия курс).

Любопитното е, че в края на 2011 година, когато този модел влезе на пазара, главната версия струваше 229 хиляди рубли (1 700 евро по настоящия курс). Niva Legend нарастна с 83 хиляди рубли (620 евро) до 777 хиляди рубли (5 800 евро по настоящия курс).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР