Заводът в Смолян, който се превърна в огнище на коронавирус,

...
Заводът в Смолян, който се превърна в огнище на коронавирус,
Коментари Харесай

Заводът - огнище на COVID-19 в Смолян ще работи при строги мерки за сигурност

Заводът в Смолян, който се трансформира в огнище на ковид, от през днешния ден ще работи при строги ограничения за сигурност.
87 служащи там са инфектирани. Предстои всеобщо тестване на всички чиновници. Те ще бъдат подтиквани да вървят на работа като им се обезпечи персонален превоз. След стерилизация, ще правят отговорностите си в една промяна, ще се хранят в пластмасови кутии и ще заобикалят скупчвания.
От Регионалната здравна ревизия считат, че болестта е тръгнала от рейсовете, с които служащите се транспортират до завода.
В предаването „ Здравей, България” мениджърът на завода Костадин Христов изясни, че към момента няма публична информация какъв брой тъкмо са инфектираните с COVID-19 чиновници. От през днешния ден служащите идват с персонален превоз, добави той и изясни какви ограничения за ограничение на болестта са подхванати от управлението на предприятието. „ Автобусите са канселирани от всички обитаеми места. Предпазни шлемове, защитни маски, стерилизация на работните места, увеличение на почивките. Столовата ще дава храна единствено в пластмасови кутийки. Хората влизат от два входа и излизат от няколко изхода, с цел да се предотврати струпване”, изясни Христов.
Вече има предписание всеки служащ, който демонстрира някаква симптоматика да бъде отстраняван от работа и да бъде изпращан у дома. А температурата на чиновниците се мери при постъпване в промяна, а по-късно – 2 или 3 пъти по време на работа.
От през вчерашния ден предприятието работи на една промяна от 220 души. Производството е понижено с 50-60%.Според Костадин Христов има чиновници, които са в суматоха от разпространяването на ковид в завода. Част от тях са отказали да отидат на работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР