Заводът, наречен официално Gigafactory 3, ще бъде разположен в Линганг,

...
Заводът, наречен официално Gigafactory 3, ще бъде разположен в Линганг,
Коментари Харесай

Gigafactory 3 ще произвежда по 500 000 автомобила в Шанхай

Заводът, наименуван публично Gigafactory 3, ще бъде ситуиран в Линганг, покрай свободната комерсиална зона на Шанхай.

Това ще е първият напълно задграничен цех по рода си в Китай, като е допустимо да се трансформира и в най-голямата задгранична инвестиция в индустриалния бранш в Шанхай. Както знаете, досега в Китай не бе допустимо да направиш цех, в случай че не създадеш джойнт венчър с китайска компания. Така китайците получаваха гратис ноу хау и защитаваха производството си, само че тези рестрикции към този момент са доста по-облекчени. А що касае инвестицията, то начинанието на Илон Мъск е с капацитет да надвиши $5,5 милиарда, които Walt Disney похарчи за Shanghai Disney Resort.

Китайското държавно управление взе решение, че до 2022 година ще отпадне въпросното предписание за 50:50 джойнт венчър, само че за произвеждане на електрически автомобили. Това накара Tesla да записва нова компания в Шанхай, с цел да задвижи плана.

Съобщението за подписания меморандум идва няколко дни, откакто Tesla усили цените на колите си в Китай с 20% поради цените, наложени от локалното държавно управление в отговор на рестрикциите, инициирани от администрацията на Доналд Тръмп.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР