Заводът на арменския бизнесмен Степан Мкртчян в руенското село Просеник

...
Заводът на арменския бизнесмен Степан Мкртчян в руенското село Просеник
Коментари Харесай

Заводът на арменски баровец край Руен фалира, продават го за милиони

Заводът на арменския предприемач Степан Мкртчян в руенското село Просеник банкрутира и е изваден на обществена обмен за 1,2 млн.лева, написа " Флагман ". 50-годишният арменец до преди няколко години живееше в Руенско, само че по последна информация към този момент се е прибрал в родината си. Преди години Степан и съдружниците му Георги Мкртчян и Роланд Степанян откриха колбасарски завод в село Просеник. Изградиха съвременна база, само че бизнесът със колбасите не им потръгна и през 2011 година те започнаха ново произвеждане – на безалкохолни питиета.

Тогава са сключили контракт за съоръжение със „ АТМ Инженеринг” ООД, които са доставили модерната поточна линия за бутилиране на безалкохолно в стъклени бутилки. И този бизнес обаче не потръгва, тъй като през всичките години Степан Мкртчян записва загуби – 274 хил.лева за 2013 година, 35 хил.лева за 2014 г и т.нат.

Заради необслужените заплащания „ АТМ Инженеринг” ООД се обръща към частния правосъден реализатор Наско Георгиев и упорства за взимане на дълга от компанията на Мкртчян – „ С и Г груп БГ” ООД.

Това е първа обществена обмен на парцела, а за негов надзирател е избран руенският политик Вежди Орманов, излиза наяве от обявлението на Наско Георгиев. Орманов е измежду околните другари на арменския необут.

Интересна детайлност е, че тази компания на Мкртчян – „ С и Груп БГ” ЕООД апелира преди година търга за Автомагистрала „ Струма”, без да има каквито и да ползи в областта на строителството. Жалбата беше шокираща, тъй като спря търга за 250 млн.лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР