Завод за производство на автомобилни части в Смолян се очертава

...
Завод за производство на автомобилни части в Смолян се очертава
Коментари Харесай

Ново огнище на Covid-19 в завод за авточасти в Смолян

Завод за произвеждане на автомобилни елементи в Смолян се обрисува като ново огромно огнище на ковид, стана ясно в понеделник, когато здравните управляващи потвърдиха за близо 60 служащи, дали позитивни проби.

В предприятието работят поданици на няколко общини , като на този стадий няма повече ясното за новите инфектирани.

През предходната седмица 7 души са дали позитивни резултати, след което е почнало всеобщото тестване, изясни доктор Мими Кубатева, шеф на Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

Към момента е проучен към половината личен състав - 350 от общо 750 души . “Ще можем да кажем тъкмо какъв брой са инфектираните, когато имаме цялостна информация, само че все още с позитивни проби са над 15% от изследвани “, изясни доктор Кубатева.

Предстои да се проучат контактните лица. От РЗИ са предписали на работодателя поредност от ограничения за ограничение на болестта. Извършва се цялостна стерилизация на индустриалните пространства, спрени са няколко поточни линии, обезпечени за защитни шлемове за служащите. Предстои да бъдат спрени рейсовете, с които се возят служащи от села към Смолян, а превозът ще бъде организиран по различен метод.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР