Завод за производство на авточасти е новото огнище на COVID-19

...
Завод за производство на авточасти е новото огнище на COVID-19
Коментари Харесай

Завод в Смолян - ново голямо огнище на COVID- 19 у нас

Завод за произвеждане на авточасти е новото огнище на COVID-19 в Смолян. Над 60 души дали положителни резултати до момента при тестванията на към половината служащи в Смолян . В завода " Хроновски " работят общо 750 души, като всички те ще преминат PCR-тестове. 

От здравната ревизия са предписани на работодателя поредност от ограничения за ограничение на болестта. Извършва се цялостна стерилизация на индустриалните пространства, спрени са няколко поточни линии и са осигурени защитни шлемове за служащите. Предстои да бъдат спрени рейсовете, които транспортират служащи от села към Смолян, като транспортът ще бъде организиран по различен метод.

По данни на РЗИ, от през днешния ден към лечебните заведения в региона, които одобряват и лекуват пациенти с COVID-19, ще се прибавят и общинските лечебни заведения в Мадан и Златоград, като там ще ще одобряват пациенти без затруднения. Златоград е единствената към този момент община в региона, в която няма регистриран случай на ковид.

Област Смолян остава на второ място в страната по брой случаи на ковид по отношение на общото население. От началото на март до момента са доказани 219 пациенти с COVID-19, като 176 от тях са открити през юни. Излекуваните от началото на пандемията са 133, а умрелите - петима. Активните случаи са 81, от които в лечебни заведения са настанени 25. Петнадесет са пациентите с ковид в МБАЛ- Смолян, лекуват се в Инфекциозното поделение и не са в тежко положение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР