Завладяваща фотосесия, посветена на храната. Това не са просто снимки

...
Завладяваща фотосесия, посветена на храната. Това не са просто снимки
Коментари Харесай

С какво се хранят хората по света

Завладяваща фотосесия, отдадена на храната. Това не са просто фотоси " натюрморт обяд ", това е план за това кой, с какво и по какъв начин се храни в другите страни по света всеки ден.

Фотожурналистът Peter Menzel, брачната половинка му и писателя Faith D'Aluisio от Калифорния, прекарали три години в пътешестване до 30 страни, като посвещавали безчет разнообразни хора и документирали какво ядат те в границите на един нормален ден.
Резултат на тази упорита работа е зашеметяващия фотоалбум, озаглавен - " Какво хапвам: Целият свят в 80 ястия ". Информацията, която съдържат тези фотоси включва и броя на калориите, които гълтам всеки един от " героите " им за целия ден. Този забавен снимков план учи хората и методът им на хранене.

Menzel включва в книгата си 80 профила на безусловно разнообразни хора - японски сумист, масаиски пастир, арктически ловджия, судански емигрант в Чад, тибетски овчар, шивачка от Бангладеш, деец от войната в Ирак, както и доста други забавни персони. Всяко изображение е съпроводено от подробна разбивка на ястията, които приема дневно и къси есета върху персоналния метод на живот и желания в избора на храна.

Ето единствено дребна част от плана и фотосите, които ни дават опция да разберем какво и какъв брой хората ядат в разнообразни страни.

 1

Сале Абдул Фадлилли от Кайро,Египет- продавач на камили на 40 години, 172 растеж и 74 кг. Неговият дневен хранителен банкет съдържа 3200 калории.

 

 2

Робина Вайзер-Линнартц от Кьолн, Германия- занаятчия хлебар и сладкар, на 28 години, 1,60 височина и тегло 65 кг. Енергийната стойност на ежедневният й банкет храна е 3700 калории.

 

 3

Шаши Кант - прът център служащ от Бангалор, Индия. Той е на 23 години, растеж 1,70 м. и тегло от 55 кг. Подобно на хиляди други служащи в сходни центрове в Индия, той яде нездравословна храна, най-вече от заведения за бързо хранене, както и всекидневно употребява шоколадови бонбони и кафе.

 

 4

Терсий Безуиденхут - водач на камион на дълги дистанции, на границата на Ботсвана - Намибия стои до камиона си с типичния си дневен подбор храна.

 

 5

Оскар Хигарес от Милафлорес де ла Сиера, Испания - професионален матадор с типичната гама от артикули, които той изяжда в границите на един ден.

 

 6

Главен духовник в тибетски манастир. Той е на 45 години, с височина - 1,65м. и тегло - 71 кг. Енергийната стойност на дневният му хранителен режим съдържа 4900 калории.

 

 7

Къртис Нюкамер, американски боец в Националният образователен център във Форт Ъруин, пустинята Мохаве, Калифорния. Енергийната стойност на дневният му банкет храна е 4000 калории. Той е висок 1,90м., с тегло 88 кг. Споделя, че обичаното му ядене е омлет със зеленчуци и сирене.

 

 8

Дин Мемон от Чикаго, Илинойс - таксиметров водач на 59 години, растеж 1,70 и тегло от 108 кг. Типичното на ден меню от неговата храна, ситуирана на капака на колата му съдържа 2000 калории. Той споделя, че избира да се храни с мариновано печено месо, ориз, риба със зеленчуци, пилешки шишчета, които са мощно подправени с шафран или куркума.

 

 9

Конрад Толби - американски водач на камион на 54 години, с височина 1,87м. и 117 кг тегло. Храната му е богата на мазнини, закупувана главно от крайпътни заведения за бързо хранене, а дневният й банкет съдържа 5400 калории. Въпреки, че не го прави, той има основателни аргументи да се храни здравословно, откакто претърпява две сърдечни офанзиви. Шофьорът пътува с най-хубавият си другар, неговото куче, което споделя бургерите и картофките му.

 

 10

Мариел Бут - професионален модел и студент от Бруклин. Енергийната стойност на ежедневната й храна включва 2400 калории. Тя е на 23, с височина - 1,76 и тегло - 61 кг.

 

 11

Катерина Нава - ученичка в гимназия от Каракас, Венесуела, на 18 години, височина - 1,7м. и тегло от 71 кг. Дневният й банкет храна е с енергийна стойност от 4000 калории.

 

 12

Освальдо Гутерес, служащ на нефтената платформа в езерото Маракайбо, Венесуела, на 52 годишна възраст, 1,70 висок и с тегло от 99 кг. Той поддържа физическа форма със спорт и признава, че редува здравословни храни с някои не толкоз. Прясно изцеден сок от портокал участва всеки ден в меню му.

 

 13

Нгуен Нгайен Ван Туан - деец от войната във Виетнам - с типичното си всекидневно хранене в жилището, където живее със брачната половинка си.

 

 14

Саада Хайдар - стопанка от Сана,Йемен. Приеманата от нея храна в границите на един ден съдържа 2700 калории.Тя е на 27 години, с растеж 1,50 и тежи 44 кг.

 

 15

Брус Хопкинс - избавител от Сидни, Австралия. Той е на 35 години, растеж 1,83 и тегло от 81 кг. В един характерен ден неговият банкет на храна е 3700 калории. С доста редки изключения, той има здравословен хранителен режим.

 

 16

Шаназ Бегум e майка на четири деца и нейният дневен хранителен банкет в село Бари Маджлиш, Дака.

 

 17

Соланж Да Силва Корейя - брачна половинка на фермер с членовете на фамилията си в тяхната къща с аспект към река Солимойнс, пред типичното си всекидневно хранително меню от 3400 калории. В село Кавиана семейство отглежда добитък и животинският протеин участва главно в хранителният й режим. Тя е на 49 години, с растеж от 1,58 и тегло от 76 кг.

 

 18

Коко Симон Финкен - вегетарианка от Гатино, Квебек, Канада. Енергийна стойност на дневния й хранителен банкет е 1900 калории. Тя е на 16 години, с височина - 1,76 и тегло - 58 кг. Семейството й се храни главно с органична храна, която освен купува, само че част от нея и създава.

 

 19

Вили Ишулутак - ескимос и професионален резбар от Икалуита, Нунавут, Канада. Неговият калориен дневен банкет е 4700. Той е на 29 годишна възраст, висок 1,75 и с тегло от 64 кг.

 

 20

Нил Джонс е шеф на най-високият въртящ се ресторант в света, Торонто, Канада. Неговият дневен банкет е от 2600 калории. Той е на 44 години, с височина - 1,87м. и тегло от 99 кг.

 

 21

Хю Чжипен е графичен дизайнер и Интернет геймър. Снимката е снимана в Интернет кафе в Шанхай. Неговият дневен хранителен  банкет е от 1600 тиня. Той е на 23 години, с растеж от 1,87м. и тегло от 71 кг. Той на процедура живее пред компютъра и взима душ един път седмично в жилището на собствен другар. Неговата най-дългата непрекъсната игра е траяла три дни и нощи. Когато той се уморява от игрите в кафенето, чете фантастични книги.

 

 22

Чен Зенг - студентка от Шанхай, на 20 години, височина от 1,65м. и тегло от 48кг. Нейният дневен хранителен банкет съдържа 2600 калории. Тя споделя,че постоянно се храни от заведения за бързо хранене.

 

 23

Лан Гуихуа - вдовица от Сичуан, Китай, на възраст от 68 години, растеж 1,6м. и тегло от 54кг. В този регион всеки отглежда лична продукция за прехраната си, а селскостопанските познания и умения се предават от потомство на потомство. Нейният дневен хранителен банкет е с енергийна стойност от 1900 калории.

 

 24

Мария Eрмелинда Айме Сичигало - аграрни производител и майка на осем деца от село Тинго, Еквадор. Калоричната стойност на ежедневният й банкет храна е 3800. Тя на 37 години, с височина 1,6м. и тегло от 53 кг. Къщата й няма маси столове, a храната се сервира непосредствено на пода. Тъй като къщата няма и комини, покривните греди са почернели от пушек. Тъй като къщите не се проветряват, хората от селските региони на Еквадор имат доста проблеми с дихателните пътища. Те споделят, че точно димът е отговорен за половината от смъртните случаи на деца.

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР