Завистта от наша страна, насочена към Скандинавия, не е нищо

...
Завистта от наша страна, насочена към Скандинавия, не е нищо
Коментари Харесай

Как да се научим на щастие с безплатна ваканция във Финландия

Завистта от наша страна, ориентирана към Скандинавия, не е нищо ново. Независимо дали става дума за тяхната прогресивна просвета, софтуерно напреднала инфраструктура или непрекъснато високо класиране в листата на най-щастливите страни в света, Финландия просто наподобява по този начин като че ли всичко им е повече от наред. А на Балканите сме устроени по този начин, че това ни нервира.

Финландците обаче не крият тайните за техния триумф, най-малко не когато става въпрос за тяхното благополучие. Финландия се пробва " придвижи " щастието си по целия свят с новия си план, като разреши на хората да " наемат финландци " ( rent a finn).

Най-добрият метод да се научим, в края на краищата, е посредством на практика опит, а планът rent a finn ни дава опция да пътувамедо Финландия и да прекараме известно време с някои финландски " водачи на щастието " с вярата, че техният спокоен, природосъобразен метод на живота може да се отрази и на нас самите.

Осем финландци са се записали като доброволци за домакини в съответните градове на Финландия. Еско да вземем за пример е кмет на Рованиеми във финландска Лапландия и желае да показа насладите на финландското лято с посетителите си в къщата си. Те включват бране на ягоди, разходка с лодка и упражняване на финландската игра mölkky.
 Рованиеми

Рованиеми

За по-различно прекарване можем да останем и с Линда и Нико, които живеят в Ут - най-южният остров във финландския архипелаг. Според тяхната биография гостите ще бъдат " осведомени с простотата на живота на архипелага, заобиколен от другарски настроени хора и сурова, красива природа ".

Кандидатстването за " наемане на финландец " е елементарно. Просто снимаме триминутно видео, в което описваме себе си, връзката си с природата и задачите си за посещаване във Финландия, след което попълняме формуляра за кандидатстване на уеб страницата. Победителите ще пътуват до Финландия това лято за три дни, като датите варират съгласно домакините.
 Ут

Ут

Всички разноски за път и настаняване ще бъдат покрити, само че би трябвало да имаме поради, че цялото ни посещаване ще бъде записано.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР