Зависимостта на Великобритания от чуждестранни доставки на природен газ в

...
Зависимостта на Великобритания от чуждестранни доставки на природен газ в
Коментари Харесай

Зависимостта на Великобритания от вноса на газ ще нарасне до 70% до 2030 г.

Зависимостта на Англия от задгранични доставки на природен газ в идващите три десетилетия внезапно ще нарасне дори при положение на развиване на всички залежи в Северно море. Това написа вестник  Financial Times като се базира на публични оценки.

Обединеното кралство към този момент внася повече от половината размери синьо гориво от такива страни, като Норвегия, Катар и Русия, а до 2030 година този индикатор ще нарасне, по негови данни, съвсем до 70 %. Според оценките отрасловият регулятор - Управлението по петрол и газ (OGA), и Комитетът по изменение на климата, самостоятелна група, която съветва английското държавно управление, до 2040 година страната ще може да удовлетворява единствено една пета от плануваното търсене на природен газ за сметка на вътрешните запаси, и 15% - през 2050 година.

Според информация от OGA, пред предходната година добивът на природен газ в Северно море се прави оценка на 33 милиарда куб. м, само че съгласно прогнозите той ще падне до 17.5 милиарда през 2030 година, 6.9 милиарда - пред 2040 година, 2.7 милиарда - през 2050 година. Търсенето на природен газ, който към момента има решаващо значение за отоплението на домовете и разнообразни браншове в индустрията, в това число производството на електрическа енергия и минерални торове, ще се снижава с по-бавен ритъм.

В последните месеци енергийната сигурност на Англия, както отбелязва изданието, е в центъра на вниманието, дотолкоз доколкото опасенията във връзка вероятното понижение на доставките на газ в Европа през зимните месеци доведоха до невиждан растеж на цената му. Едновременно с това екологичните организации в кралството желаят от Лондон да приключи развиването на нови планове в Северно море. Митивът им е, че такива дейности ще опонират на същността на интернационалното съглашение, признато на 26-та Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата, състояла се пред предходната година в Глазгоу. Това е заявила в английския парламент единственният народен представител от Партията на " зелените " във висшия законодателен орган на кралството Каролайн Лукас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР