Зависимата независимост. Под това мото майките на деца с увреждания

...
Зависимата независимост. Под това мото майките на деца с увреждания
Коментари Харесай

Зависимата независимост на децата с увреждания трогна шепа депутати

Зависимата самостоятелност . Под това мото майките на деца с увреждания означиха 120 дни от битката за живот на децата си . Само депутатите от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи пристигнаха на срещата с тях в палатката против постройката на Народното събрание.

Искаме децата да са живи, приканиха родителите. Ако не бутнем този мотор, той няма да възпламени, сподели разчувстваната майка и се закани моторът да бъде бутан, до момента в който стигне края на правата.

Родителите нямат самообладание смяната да стартира . Съжаляваме, че сте една шепа, обърна се майката към малцината законотворци на митинга.

Децата ни нямат самостоятелност , посочи тя. Друга майка упрекна страната, че я трансформира в обществен паразит. Тя желае и може да работи, само че е принудена да стои у дома и да се грижи за детето си, за което няма обществени услуги .

Майките желаеха поддръжка за изготвяните закони, които би трябвало да подсигуряват поддръжка за хората с увреждания. Промените ще им дадат опция да работят .

Много от тях са високо квалифицирани фрагменти. Цялата стопанска система губи от това, че тези родители не са на трудовия пазар . Цялата система би трябвало да се промени, считат родителите.

Те знаят, че смяната ще отнеме години. Важно е обаче да се сложи началото. Друга майка, преподавател по обучение, сподели, че желае да е в учебно заведение, само че е принудена да си стои у дома.

Досега, каквото и да се прави, се е правело за по-лошо. Нямаме избор, безапелационни са майките. Това не е самостоятелна България , счита различен родител.

Подкрепа за майките заявява и националният омбудсман Мая Манолова, която пристигна пред постройката на Народното събрание. Манолова изрази вяра, че всички ще схванат, че настояванията им са обективни и промяната ще бъде осъществена .

Ужасно се уморихме да вършим работата на страната , съобщи Аделина - родител, подкрепящ митинга. Друга майка изиска да бъде проявена човечност.

Реагирайте, приканиха майките. Системата те изплюва , разплака се майка. За повторно, откогато е родена щерка ми, ме блъска товарния трен , посочи тя. Няма да се откажа, описа майката.

Родителите приканиха всеки един народен представител да прекара три дни с човек със заболяване, с цел да види какво е. Хасан Адемов посочи, че лицата и децата с увреждания не са на ръководещите или на опозицията, а на майка България . Всички би трябвало да си посипем главата с пепел, настоя депутатът от Движение за права и свободи, тъй като всички са отговорни за обстановката.

Адемов даде обещание бързо напредване на законите в обществената комисия . Благодаря ви за куража, поддържам вашата идея, посочи Адемов.

Соцлидерът Корнелия Нинова прикани майките да не се отхвърлят . Тя прикани да се побърза със законите за хората с увреждания преди привършване на бюджетната процедура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР