Зависи колко бързо и адекватно ще реагира изпълнителната и законодателната

...
Зависи колко бързо и адекватно ще реагира изпълнителната и законодателната
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: С бюджет 2019 да се регулират неравенството и бедността

 hh Зависи какъв брой бързо и съответно ще реагира изпълнителната и законодателната власт в България. Хората желаят действително решение на проблемите. Това разяснява във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпроса ще се повтори ли рецесията от 2013 година след националните митинги в страната. Тя уточни, че да има естествени цени на горивата, най-малко средноевропейски, зависи и от страната. Тя може да има национална политика в поддръжка на жителите, без да попада под ударите на Европейска комисия и без да нарушава Закона за конкуренцията.

„Идвайки към Варна чух финансовия министър Владислав Горанов, който сподели, че макар митингите, няма да понижи налога за старите коли, както и „Гражданска отговорност“, тъй като видите ли сред 6 и 9 лева е нарастването, както са го пресметнали те, и това няма да бръкне в джоба на българина. За страдание обаче това е единствено едно от многото повишения“, сподели вицепрезидентът.

Тя посъветва в идващите дни, когато е следващото четене на Закона, с бюджет 2019 да се контролират неравенството и бедността. Мисля, че тогава българските жители ще бъдат спокойни. Но в случай че не се заложат промени, митинги ще има“, счита Йотова. Във Икономическия университет във Варна тя направи първата си среща с задгранични студенти, които са с български генезис. Предстоят такива срещи и в останалите университети в страната. У нас учат към 2000 студенти от българските диаспори в Украйна, Сърбия, Молдова и други страни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР