Завишени стойности на арсен са открити за пореден месец в

...
Завишени стойности на арсен са открити за пореден месец в
Коментари Харесай

Внимание! Водата в три села в Монтанско не е годна за пиене

Завишени стойности на арсен са открити за следващ месец в питейната вода на три села в област Монтана, научи организация BulNews. В селата Кобиляк, Громшин и Бели брег е неразрешено да се употребява водата от централното водоснабдяване за питейни потребности и подготвяне на храна, разясняват от районната здравна ревизия.
Наличието на арсен в питейната вода на въпросните села е проблем, който съществува от най-малко година, само че до в този момент решение за него не е открито.
Добрата вест е, че в другите обитаеми места от региона не са открити влошени индикатори на водата. Изследвана е питейната вода в Монтана, Вирове, Габровница, Безденица, Долно Церовене, Якимово и Комощица. Водата от локалните чешми и минералните водоизточници също дава отговор на нормите за качество.
За последния месец от инспекцията са записали и 53-ма поданици на региона, които са се заразили с ентероколит и 6 с хепатит А, само че не са били открити и потвърдени връзки сред болесттите и влошените качества на питейната вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР