Завишени нива на олово във въздуха в района на „Нотр

...
Завишени нива на олово във въздуха в района на „Нотр
Коментари Харесай

Парижани изтръпнаха! Нещо страшно се случва около "Нотр Дам"

Завишени равнища на олово във въздуха в региона на „ Нотр Дам “, заяви Българска национална телевизия. Парижката катедрала пострада тежко при пожар в средата на април, само че с изключение на реставрацията ѝ, локалните управляващи са изправени и с този проблем – замърсяване на въздуха.

Здравни асоциации и бизнес показаха терзания поради повишените стойности на олово в региона на „ Нотр Дам “. Данни от отчет сочат, че като цяло равнищата са в нормата, само че при някои административни здания и на прилежащите на катедралата улици има нарастване.

Здравните управляващи поучават хората и изключително бременните дами постоянно да мият ръцете си, а родителите да почистват играчките на децата.

Еко деятели са на мнение, че държавното управление би трябвало да поеме своята отговорност и да пренасочи част от средствата за катедралата за в детайли проучване на равнищата на олово и справяне с този проблем. Как ще бъдат разходвани даренията за Нотр Дам ще бъде уредено в специфичен закон, който беше признат от Националната заседание на Франция и следва гласуването му в Сената в края на май.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР