„Заветите на Васил Левски съставляват една философия, която е изпреварила

...
„Заветите на Васил Левски съставляват една философия, която е изпреварила
Коментари Харесай

Васил Василев: Заветите на Апостола са една философия, изпреварила времето си

„ Заветите на Васил Левски съставляват една философия, която е изпреварила времето си. Той споделя неща, които през днешния ден звучат съвременно”, споделя Васил Василев, ръководител на Комитет „ Васил Левски”.

„ Неизпълненото от заветите е цяла идеология, не можеш да вземеш единствено едната част”, добавя Василев. Той дефинира заветите на Апостола като един набор от правила, който в случай че бъде прибавен, България ще наподобява напълно друго.

По мотив дългогодишните разногласия кой е предал Васил Левски на турските управляващи, Василев споделя, че има наклонност непрекъснато да се търси минус в българския народ. „ За това, че го е предал, че не го е избавил, че не е бил задоволително единен”, изрежда Василев.

По думите му обаче по време на активността си организацията на Левски наброява над 10 хиляди души из цялата страна и за три години никой не го е предал.

Василев прибавя, че не знаем дали не е юридически опит Левски да бъде освободен. „ Ако чета или група хора са се пробвали да го спасят, само че са били избити всичките, по какъв начин ще разберем ние за това”, споделя Василев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР