"Завещанието на Марко Тотев" - авторски спектакъл на режисьора и

...
"Завещанието на Марко Тотев" - авторски спектакъл на режисьора и
Коментари Харесай

Отварят Завещанието на Марко Тотев в Народния театър - slava.bg

"Завещанието на Марко Тотев " - авторски театър на режисьора и драматург Николай Гундеров, ще има премиера в събота вечер от 21.30 ч. на сцена "Апостол Карамитев " на 4-ия етаж в Народния спектакъл.

В документалната комедия "Завещанието на Марко Тотев " Николай Гундеров като нотариус ще разгласи за първи път обществено наследството на един от най-големите български гении на всички времена.

Измежду многото изобретения на Тотев ще бъдат демонстрирани и два уреда, за чието съществувание международната просвета не подозира, а точно - "проверителя на усеща сред изцяло непознати лица " и "домашния разбивач на атоми ", който съгласно Гундеров сполучливо може да се оправи и с ковид.

Марко Тотев е първият български класик на неуспеха. Освен извор на изобилен комизъм, той е метафора на нашия съвременник, който от воин се е трансформирал в приветлив антигерой - в прочут смисъл - в непроменлива големина на всичко, което не може да се случи, добавя Гундеров. Практик, създател, откривател, трезвеник, откривател, любовник и мъдрец - няма област, в която Марко Тотев да не е оставил своя дълготраен отпечатък.

Обикновено зад всеки триумф се крие нечие име, само че тук зад всеки неуспех гордо стои името на Марко Тотев. С изключителна поредност и нестихващо старание, той не позволява различен да застане на челното последно място.

Всъщност, няма нищо ужасно в това да бъдеш несретник, в случай че обаче останеш човек, обобщава Гундеров. Той назовава изявата си "спектакъл за фундаменталния принос на Марко Тотев във всички области на живота и за българския принцип в законите на вселената ".

Николай Гундеров е абитуриент на Академията за изящни изкуства в Прага. Носител е националната премия "Южна пролет " и отличие от Международната академия за изкуства в Париж, Наградата на Съюза на полските актьорски асоциации във Варшава, Наградата за постановка на Академията за изящни изкуства в Прага, Наградата на публиката на Гранд-фестивала на комедията в Чехия.

Печелил е и състезанието за нова българска пиеса на Театър 199 с комедята си "Пробен период ", която в постановката на Тея Сугарева и с присъединяване на актьорите Малин Кръстев, Георги Спасов, Стоян Младенов и Божидар Йорданов ще се играе там и на 20 юли.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР