ЗАВЕЩАНИЕ НА ИЗДАТЕЛЯ- Какво е общото между изключително бруталното нападение

...
ЗАВЕЩАНИЕ НА ИЗДАТЕЛЯ- Какво е общото между изключително бруталното нападение
Коментари Харесай

30-те секунди ОМРАЗА срещу Слави: Простакът не познава ИСТИНАТА, МОРАЛА И БЛАГОДАРНОСТТА

ЗАВЕЩАНИЕ НА ИЗДАТЕЛЯ

- Какво е общото сред извънредно бруталното нахлуване против основния редактор на „ 168 часа ” Слави Ангелов и ужаса пред неизвестността, която ни носи коронавирусът?

- Какво е общото сред лекарите, на които би трябвало да имаме вяра, и публицистите от обичайните медии - вестници, малките екрани, радиа и уеб сайтове с ярки създатели и ясни притежатели?

- Защо „ 24 часа ” стартира своята акция „ Невидимите герои ”?

Три въпроса, на които ще опитам почтено да отговоря като притежател и издател на достоверни медии.

Бъдете здрави!

ИСТИНАТА. Първото, което ги свързва. Слави Ангелов в никакъв случай не е желал да бъде вест от първите страници, само че по тази причина пък основава истории, които дълго не слизат от тези първи страници и събират стотици хиляди четения в уеб страниците „ 24 часа ” и „ 168 часа ”.

Не бъркам, когато споделям основава, тъй като Слави не преразказва обстоятелствата, не цитира политици, не се прави на забавен по конференции, а се пробва да откри истината и да помогне на жертвите. Каквито и да са те - отвлечени, насилвани или просто излъгани от своята страна.

Темите на мненията му са всичко, за което българинът приказва или желае да знае. Затова и е толкоз мъчно през днешния ден да проумеем за какво лежи в болничното заведение със строшен и наръган крайник, със строшен нос и обезобразено лице. Защо до оня ден не можеше да отвори очите си, а с подутите устни едвам успяваше да приказва със брачната половинка си Татяна.

Ако отговорът е, тъй като написа истината, значи, че някой в България не я желае.

Аз фактически схващам този побой над Слави като тест за страната по какъв начин ще реагира на сходно брутално посягане против надарен и честен публицист, когато тя е в изключително състояние поради непозната и страшна болест.

Давам доста повече от 48 часа за инспекция на този тест, само че в случай че той е позитивен и нападателите с маските на черепи останат неоткрити, ще би трябвало да признаем, че „ Простакът ни е върнал в 90-те ”. (Удивително точното изложение на Слави за тези, които не ни разрешават да излезем от черния филм на жестоките мутри и корумпираните политици.)

„ Ново начало! ” разгласи от болничното легло основният редактор на „ 168 часа ”. Тия дни хиляди публицисти, политици, предприемачи, непознати писаха в негова поддръжка.

Малцина сътрудници измежду тях са искрено лицемерни, тъй като са разнообразни от него и това ги вбесява. Слави постоянно е солист, а не хорист при мрънкащите отрицатели на всичко, което ни сервира този живот. Няма цена, на която Слави да изпере нечия мръсна съвест, по какъвто ценоразпис работят нечистоплътни пазители на свободата на словото. И тъй като би трябвало да си заслужат парите от своите клиенти, в последните години избутаха от избрани студиа естествените и честни публицисти като Слави, с цел да наложат своята платена „ истина ”.

Той обаче може да е удовлетворен - когато подутите му клепачи спаднат и стартира да вижда с очите си, ще прочете прелестни неща за себе си. Всички са правилни, Слави!

И популярност на Бог, че може да ги прочете!

МОРАЛЪТ. При тази непозната и страшна пандемия в целия свят медикаментите, храната и вестникът са стоките, жизненонеобходими за всеки човек. В този ред.

Удивително е по какъв начин коронавирусът „ чисти ” измислени уеб сайтове и фейсбук болести. Лъжите все по-трудно пробиват и хората стартират да имат вяра най-много на обичайните медии - вестници, малките екрани, уеб сайтове с ярки създатели и ясни притежатели.

Журналистите в тази фрапантно друга обстановка на работа са като Лекарите, на които имаме вяра. (важен и огромен план на „ 24 часа “, развиван от 2011 година насам)

И едните, и другите би трябвало да споделят истината за болестта, само че и да дават вяра. Да не разрешават както страхът да ни цензурира (по Слави Ангелов), по този начин и да го внушават на хората, които са в ступор от внезапно променения метод на живот.

И лекарите, и публицистите би трябвало да намерят най-ефективния метод да спасят българите от другояче готиното, само че неправилно разбиране, че нас болест и гибел от ковид не ни лови (по Ванга). Да убедим сънародниците си, че малко дисциплинираност на открито и обич вкъщи ще понижи пътищата на болест.

И най-страшна е не военната униформа на военачалник Мутафчийски, която стресира едни постоянно мрънкащи фейсбук деятели, убеждавам ви. Четете историите от Италия, които нашата Виолина от Рим всеки ден ви споделя.

Ако облечем хирурга в бяла престилка, дали ще намалее всекидневната доза инфектирани българи?

Беше гнусен методът, по който политолог на свободна процедура удари с нормалната си доза завист военачалник Мутафчийски. Не, моят съселянин от Миндя не е от простаците на 90-те, само че пък е от интелектуалците, които останаха в тия 90-те и някъде тогава затънаха в отрицанието на всичко.

Е, животът в този момент ни принуждава да бъдем разнообразни.

БЛАГОДАРНОСТТА. Във вторник в 21 часа, когато основният редактор на “168 часа ” набра номера ми и с няколко неразгадаеми думи изясни, че е пребит, звъннах на Бойко Коруков, шефа на ИСУЛ, с цел да запитвам какво е положението на Слави.

Професорът ме наруга. Принципно. Заради отношението на всички към българския доктор. Преди болестта и в този момент. Той е май единственият шеф на болница, с който не сме имали време да приказваме по тази значима тематика. Защото “24 часа ” е първата медия, която осъзна, че качеството на живота и самият наш живот зависят от качеството на българското опазване на здравето. И по тази причина започнахме да описваме, демонстрираме и събираме “Лекарите, на които имаме вяра ”. С годините те стават стотици, към тях прибавяме още, тъй като си коства да знаем имената и познаваме лицата.

Благодаря на лекарите от ИСУЛ за това, което вършат за Слави и всички останали пациенти там.

В четвъртък от страниците на “24 часа ” ме гледа и споделя момче, което това лято приключило медицина. Д-р Цветан Попов, доброволец в Александровска болница, живее и работи в условия на карантина в отделението с заболели от ковид 24 часа седем дни в седмицата. Цветан благодари на учителите си, които са му предали инстинкта да оказва помощ при неволя. Цветан, който желае да е хирург, споделя, че ще остане и лекува болестта като доктор, здравна сестра и санитар, колкото е належащо. С него стартира поредицата “Невидимите герои ”.

Видимите предатели като доктора от Втора градска болница в София и неговите специализанти, които евентуално са състуденти на Цветан, получиха повече телевизионно внимание от доброволците, които не се снимат и не приказват. Групата от Втора градска напуща с оправданието за боязън и липса на защитни средства, тъй като техният наставник явно не е съумял да им съобщи лекарския инстинкт да оказват помощ на хората в неволя, както това се е случило с Цветан. Менторът е поставял стентове на сърцата на заболели и здрави пациенти по скъпите здравни пътеки и желязото постепенно е заменило неговото сърце, само че за специализантите му още има вяра.

Впечатлена съм от бизнеса, който оказва помощ без условия на българските лекари. Даряват с ясното схващане, че идващия месец може и да няма пари за заплати на хората от техните компании. Затова, без да се свеним, че вършим реклама на нечий бизнес, ще описваме за всяко подаяние, което постъпва. Дори и анонимното.

В “Невидимите герои ” имаме доста сътрудници, с всеки ден те се усилват. Благодаря им сърдечно, тъй като от тази пандемия можем да излезем единствено дружно. Спазвайки всички правила. С ПОМОЩ - една от думите, които най-често ще срещате в “24 часа ”.

И желанието с положителни образци да се отласнем от тези 30 години зад тила. “Невидимите герои ” естествено ще станат “Достойни българи ” - план, който “24 часа ” надгражда от 2003 година насам.

“30 години във всяка сфера на живота като от епицентър на ковид ни заливаше болест от тарикати и олигарси, поради които комфортно се променяха закони, нарушаваха се правила, затваряха се очите и ушите на службите, купуваха се съдии и прокурори ” - последното е отново по Слави Ангелов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР