Завера между забегналия фалирал банкер Цветан Василев, фаворитът на Румен

...
Завера между забегналия фалирал банкер Цветан Василев, фаворитът на Румен
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Лъсва комбина Радев - Крум Зарков - Цветан Василев - Херо Мустафа. Уволнената шефка на ДКК обслужвала схемата

Завера сред забегналия банкрутирал банкер Цветан Василев, любимецът на Румен за водач на Българска социалистическа партия - Крум Зарков и вербувания за назначението на към този момент уволнената от Държавната консолидационна компания Ваня Караганева някогашен министър на стопанската система Кирил Петков стои в дъното на едно от разкритите нарушавания, осъществени от някогашната изпълнителна директорка на компанията.

Това научи ПИК от чудесно осведомени източници, работили по случая.

Сред посочените безбройни нарушавания на Караганева е и еднолично подписана извънсъдебна конвенция с веществен интерес 50 милиона лв. с " Дунарит " в несъгласие с утвърждения от Съвета на шефовете на ДКК текст, без да има разрешението му и даже без да го осведоми за дейностите си.
свързани новини3985на 27.05.202182143преди 17 часа
Както е известно, върху " Дунарит " от години се пробва да постави ръка забегналият в Белград банкрутирал банкер и някогашен притежател на КТБ Цветан Василев посредством подставеното лице и оръжеен търговец Емириян Гебрев, зад който стоят съветски олигарси вид Константин Малофеев - посредством юридически врътки за увеличение на капитала на сдружението.

Извънсъдебното съглашение за 50 милиона лв., реализирано с " Дунарит " по едноличното решение на уволнената Ваня Караганева, в действителност е част от уреждането на финансовите ползи на Цветан Василев. Зад тези дейности обаче прозира дълга политическа верига, съсредоточена напълно в Българска социалистическа партия и в предходните фактори в столетницата, доближени точно на Цветан Василев преди банкрута на банката. А сегашните дейности на Караганева водят и към новия любимец на Румен за водач на Българска социалистическа партия - Крум Зарков.
свързани новини75000преди 3 часа
ПИК напомня, че в разгара на пандемията и изключителното състояние предходната година Румен отиде на посещаване точно в оръжейното дружество на Гебрев в Трявна - ЕМКО, и бе посрещнат от тамошната кметица от Българска социалистическа партия. Предлогът беше, че доста го е грижа за реализирането на договорите на ЕМКО. Разкритията към уволнената Караганева обаче хвърлят напълно друга светлина върху това изненадващо посещаване.

Ваня Караганева започва кариерата си на властовия терен дружно с Крум Зарков. През 2013 година двамата са назначени за специалисти в ръководената по това време от видния социалист Атанас Мерджанов Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред в 42-о Народно заседание, след като датират и околните им другарски връзки. По същото време специалист в същата комисия е и прословутият ген. Стоимен Стоименов, някогашен чиновник на Разузнавателно управление на Министерството на нар, който през днешния ден се подвизава при Румен като един от основните кадровици в службите за сигурност.

Името на Атанас Мерджанов пък изплува през 2015 година в листата на най-често посещавалите тогавашния притежател на КТБ Цветан Василев в кабинета му. По това време Мерджанов става и вторият човек в Българска социалистическа партия, а за малко е и началник на парламентарната група на партията и се трансформира в поръчител за политическата кариера на Крум Зарков, който стартира да пробутва по партийните етажи не без енергичното стремежи на амбициозната му майка Ана Заркова. Бивша журналистка, в този момент тя е началник на Инициативния комитет, издигнал Румен за втори мандат.

Крум Зарков обаче се трансформира във любимец на Корнелия Нинова и държи пламенни речи пред социалистите всякога, когато те й желаят доставката до парламентарните избори през април тази година. Тогава Зарков пръв пожелава главата на Нинова. Междувременно той изненадващо е упоменат от към този момент някогашния длъжностен министър на стопанската система и сегашен кандидат за министър председател Кирил Петков като лице от Българска социалистическа партия, с което желае да работи.

В последна сметка се разбра, че Крум Зарков със съдействието на Кирил Петков е посетил американското посолство и си е подсигурил поддръжката на Херо Мустафа в борбата му против Корнелия Нинова за лидерския пост в Българска социалистическа партия. Зад самодейността по линия на Румен е работил и потайният ген. Стоимен Стоименов, убеждавайки жителя на президентството, че само Крум Зарков може да в профил Нинова, а дефинитивно да овладее Българска социалистическа партия за потребностите си.

Очевидно близостта на Румен с Крум Зарков не е единствено по политическа, а и по бизнес линия, излиза наяве и от назначението на въпросната Ваня Караганева от Кирил Петков в ДКК. Нейната задача е в къси периоди да обслужи ползите на забегналия банкрутирал банкер Цветан Василев, какъвто ангажимент има и Радев, както излиза наяве от визитата му в ЕМКО. Дамата разчита на остарялото си другарство с Крум Зарков и новите му настойници в лицето на Кирил Петков, с цел да получи назначението в ДКК и шеметно да се развърти по всички линии, в това число и по линия на Цветан Василев.

Василев пък, дружно с различен забегнал предприемач - хазартният необут с 19 обвинявания Васил Божков, беше измежду главните спонсори на тъй наречените митинги предходната година, в чието лице и пестник се трансформира Румен и чиято цел стана точно основният прокурор Иван Гешев, който подгони тези и други олигарси. До ден сегашен Гешев продължава да е обект на острите нападки на всички доближени на дружно с обслужващите го медии от кръга " Капитал " на Иво Прокопиев.

За разлика от името на Божков, инцидентно или не, името на Цветан Василев не се появи в листата " Магнитски ", въпреки преди този момент обществеността да бе залята от проливен дъжд информации за раздадени от него многоцифрени суми на съответни лица, на което обаче оттатък Океана явно не гледат като на корупция.

Не се знае дали в това пръст има хиперактивната посланичка на Съединени американски щати у нас Херо Мустава, която бабува и на двамата харвардски аферисти, и на партийните интриги на Зарков и персонално обгрижва Румен Радев, или тя неумишлено обслужва ползите на забегналия банкрутирал банкер Цветан Василев. Но при всички случаи неговата сянка недвусмислено наднича иззад цялата спекулация на уволнената Ваня Караганева и извънсъдебното съглашение с интерес от 50 милиона с " Дунарит ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР