Заведох дело срещу продуцента Кръстьо Ламбев и Консепт Студио -

...
Заведох дело срещу продуцента Кръстьо Ламбев и Консепт Студио -
Коментари Харесай

Режисьорът Виктор Божинов: Завеждам дело, в киното попаднаха много случайни хора 

Заведох дело против продуцента Кръстьо Ламбев и Консепт Студио - " продуцент " на " Голата истина за група Жигули ". Това написа известният български режисьор Виктор Божинов в своя Фейсбук профил. Божинов е режисьор на едни от най-успешните филми и сериали у нас.

Ето какво го е довело до решението да търси правата си в съда: 

" Формалнате аргументи са несъблюдение на клаузи в контракта, които дефинират метода на систематизиране на приходите от другите ползватели. Филмът имаше извънреден триумф, само че все още никой от създателите не е видял повсеместен и обстоен доклад за приходите, въз основата, на който да се уточняват контрактуваните отчисления за потребление.

В добавка, филмът беше сниман с незабележим бюджет, в изискванията на коронавирус пандемия и огромна част от екипа работи на доста занижени ставки, единствено и единствено да се случи.

По контракт, продуцентът е приел задлъжението да дава доклади на всеки 6 месеца в първите години на потребление. То не беше криене, то не беше лъгане със периодите, то не бяха опити да се крият доходи и да се претендира за големи разноски. Последният ни диалог беше, че той ще даде доклади до края на месец декември 2022 година - нищо.

Филмът мина мощно по кината и в онлайн платформи, беше излъчен няколко пъти в най-гледаното време на една от най-големите частни малките екрани. Многократно повтарян в дъщерните канали! Приходите от реклами са много! Да не приказваме за всичките кабелни оператори, които препредават стратегиите и събират такси! До създателите - нито стотинка.

В подтекста на идните промени в ЗАПСП, това е прегледен образец за това какво е отношението към създателите, които основават сполучлива продукция!

И това е един от дребното случаи, в които съм съумял да уговоря погашение на заплащане за следващо потребление. Какво остава да се каже за другите контракти, в които такива клаузи въобще няма?

Крайно време е законът да зададе работещи правила, които да основат баланс и правдивост!

Факт е, че в киното попаднаха доста инцидентни хора, които са примамени единствено от парите. Зад тях обаче не стои даже предпочитание да натрупат първокласен и професионален опит и се трансформират в най-обикновени търгаши, които бързо се ориентират в " схемите " за асимилиране на финансови потоци! За страдание, хората, които схващат и се борят за естествен развой и професионално-колегиални връзки остават все по-малко!

Винаги съм се опитвал да давам късмет на нови хора, само че очевидно в съответния случай съм сбъркал. Внимавайте, не се доверявайте лековерно! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР