Заведенията за обществено хранене, които се намират в центъра на

...
Заведенията за обществено хранене, които се намират в центъра на
Коментари Харесай

Глоба, ако заведение хвърли храна в казана

Заведенията за публично хранене, които се намират в центъра на Пловдив, към този момент нямат право да изхвърлят хранителни боклуци в контейнерите за битова боклук. На нарушителите ще се постановат наказания, предизвести шефът на общинското дружество " Чистота " Иван Стоянов. Специализирани камиони събират остатъците от трапезата в заведения за хранене, сладкарници и кухни. Пилотният план е въведен към този момент единствено в централната градска част.

За заведенията са доставени 740 кафяви пластмасови кофи вид „ Кука “ с съдържимост 120 литра. Засега в плана са включени 180 обекта. Ресторантьорите са известени за точния час, в който би трябвало да предадат питателните боклуци. В предприятието са конкретизирани маршрутите на камионите и графиците, изясни Стоянов.

По закон всяка компания би трябвало да има система за разделно събиране на боклука и няма право да изхвърля храни в контейнерите за разбъркан битов боклук, предопределени за жители. Екипът от контрольори, особено подготвени в предприятието по какъв начин се сформират актове и констативни протоколи, ще наблюдават за спазването на наредбата. Новата процедура ще се вкара последователно и в другите региони на Пловдив. Собствениците и наемателите на заведения, които желаят да им ги включим в графика, могат да се обадят на телефон 032/675 817, сподели Иван Стоянов.

За жители, които вършат поправки, в шестте региона са сложени зелени контейнери за строителни боклуци. Те се назовават " лодка “ и събират четири кубика отпадък. Общо са осем на брой. Шефът на " Чистота " изясни, че можем да занесем в тези казани най-много по един кубик или няколко чувалчета с боклуци. За регион " Централен " контейнерите са три - на ул. „ Юрий Венелин “ №2, ул. „ Странджа “ №1 и " Тракийски левент “ №25, в регион „ Западен “ - на ул. „ Юндола “ №28 - 30 /обръщалото на градските автобуси/, в „ Северен “ - на ул. „ Еледжик “ №11 /обръщалото на градските рейсове под Карловския надлез/, в „ Тракия “ - на ул. „ Цар Симеон “ /до жп гара „ Тракия “, околовръстното/, в „ Източен “ - на ул. „ Богомил “ против №98, в „ Южен “ -
на ул. „ Даме Груев “ №64-А, пред базата на Оперативна програма „ Чистота “. Пак тук, в " Чистота " би трябвало да носим ненужните мебели и уреди.

Повечето жители отново не престават да изхвърлят отпадъците след ремонтите до най-близките казани, тъй като " лодките " са надалеч. Живеещите в първите блокове в " Тракия " би трябвало да пропътуват целия регион, с цел да стигнат до " лодката " до жп гарата. И малко на брой от Коматево ще си дадат труда да си носят счупените плочки или керемиди чак до базата на " Чистота ". Другият вид е да си поръчат специфични контейнери, само че те са с цена 120 лв../Марица.бг
тагове казани непорочност заведения храна
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР