Заведенията със закрити площи, с изключение на дискотеки, нощни барове

...
Заведенията със закрити площи, с изключение на дискотеки, нощни барове
Коментари Харесай

Заведенията на закрито и театрите отвориха врати

Заведенията със закрити площи, като се изключи нощни заведения, нощни питейни заведения и пиано питейни заведения, ще одобряват клиенти от през днешния ден. Те ще работят, употребявайки цялостния си потенциал, само че при строги правила – отдалеченост сред масите, още веднъж единствено до четирима клиенти на маса и честа стерилизация. Маските и персоналните защитни средства са наложителни, само че единствено за личния състав. Клиентите не са задължени да ги носят.

От сектора чакат посетителите на питейни заведения и заведения за хранене да се завърнат, само че множеството са песимистично настроени.
„ Хората са обезпокоени, сега не им е до заведения, камо ли в затворените пространства. Ние сме оптимисти, че нашите клиенти ще се върнат при нас и лекаполека нещата ще се върнат към естествения си темп. За в този момент не е ясно какъв брой сътрудници ще отворят “, разяснява пред bTV Емил Коларов, притежател на заведение. По думите му множеството заведения ще изчакат поради неразбираемите правила за работа.

„ Винаги ги пишат тези заповеди толкоз неразбираемо. В заведенията хората вървят, с цел да се хранят и забавляват, изключително при нощните. Все още не ни е ясно за какво не разрешиха да отворят всички заведения по едно и също време и каква е разликата сред ресторант с 200 места и един нощен клуб “, попита Коларов.

От през днешния ден се разрешават и културно-развлекателни мероприятия на закрито  -  театри, концерти, театрални прояви, както и занимални, при претовареност на местата до 30% и до 50% от общия потенциал.

В страната към този момент се допускат без 14-дневна карантина българските жители и жителите на държави-членки на Европейски Съюз и страни по Шенгенското съглашение, както и на Сърбия и Северна Македония.

2-седмичната карантина остава единствено за лицата, които влизат от Швеция, Англия, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия, както и от всички трети страни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР