Заведенията по морето настояват шума в курортите да не бъде

...
Заведенията по морето настояват шума в курортите да не бъде
Коментари Харесай

Заведенията по морето настояват шума в курортите да е до 02:00 часа

 Заведенията по морето упорстват шума в курортите да не бъде лимитиран до 23 часа. От предишния уикенд питейните заведения и нощните заведения навън са длъжни да съблюдават закона за шума, само че съгласно сектора това е проблем, оповестяват от Bulgaria ON AIR.

Те упорстват държавното управление да предприеме антикризисни ограничения и да удължи опцията за повдигане на звук до 2 през нощта.

Повече звук в морските курорти, а задачата е една – оцеляване на заведенията в интервал на пандемия и отлив на туристи поради рецесията с Ковид -19.

Според сектора би трябвало да има компромис в закона на Валери Симеонов и музиката да звучи и след 23 часа.

" Удължаване антикризисно от 23 часа до 1 или 2 часа, най-малко за тази година. Пак споделям, не се чакат доста туристи, би трябвало да спасим дребното, което има, въпреки това и хората би трябвало да могат да почиват ", каза  ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Според вносителя на закона Валери Симеонов няма по какъв начин да се откри баланс, и взаимни отстъпки за шума по морските курорти не може да има. Още повече, че с намаляването на данъчната ставка бил изработен задоволителен поклон за заведенията от страна на страната, счита Симеонов.

" На всичкото от горната страна в този момент да се нападна един закон, който беше вкаран извънредно мъчно и тежко след 2 години битка – просто мога да им кажа изрично няма да стане ", съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов пред Bulgaria on Air.

И предлага заведенията да вземат съответни ограничения за ограничение на шума.

" Чисто и просто да си влагат в обезшумяването и тогава няма да нарушават закона, само че поради една шепа тарикати в този момент да променяме закона – няма да стане. Няма никакво съображение да се ощетяват всички останали хотели, места за настаняване, заведения за хранене и всичко останало, което съблюдава закона за сметка на това, че някой желае да има повече входове в дискотеката, е, скърбя ", безапелационен е Симеонов.

Такова е мнението и на туристическия отрасъл. Според тях няма съображение да се трансформира закона, още повече че съгласно статистиката огромна част от посетителите на родното Черноморие не търсят алкохолен туризъм, а фамилен отдих.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР