Заведения в курорта "Слънчев бряг" с просрочени задължения към Националната

...
Заведения в курорта "Слънчев бряг" с просрочени задължения към Националната
Коментари Харесай

Данъчни иззеха оборотите на заведения в Слънчев бряг с просрочени задължения към НАП

Заведения в курорта "Слънчев бряг " с просрочени отговорности към Националната организация за приходите /НАП/ се разделиха с оборотите си през уикенда след използване на мярката изземване на средства от каси на длъжници.

Тези дейности се ползват от Национална агенция за приходите и то неведнъж, към лица, които отхвърлят непринудено да погасяват своите просрочени отговорности, а в същото време реализират комерсиална активност, която акумулира доходи. Това заяви представителят на НАП-Бургас Христо Узунов.

От приходното ведомство в Бургас разясниха, че от тази мярка произтича дисциплиниращ резултат, който се показва в това, че задължените лица реализират контакт с Национална агенция за приходите и оферират способи за поетапно, разсрочено погасяване на насъбраните отговорности.

В хода на засиления надзор през последните три дни бяха тествани и търговски обекти в Созопол, от които са конфискувани компютърни конфигурации за следене на паричните потоци и определяне на действителните обороти, осведоми Узунов.

През миналата нощ са осъществени инспекции и на всички търговски обекти, намиращи се на Летище- Бургас. Установено е едно нарушаване в заведение, което следва да бъде запечатано.

По Южното Черноморие от началото на юни са осъществени повече от 3000 инспекции. Данъчните означават спад на нарушаванията спрямо предишното лято, растеж на оборотите и доста възстановяване на фискалната дисциплинираност по българското крайбрежие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР