Заведения, сред които ресторанти и дискотеки, създават непрекъснато нови фирми,

...
Заведения, сред които ресторанти и дискотеки, създават непрекъснато нови фирми,
Коментари Харесай

Заведения регистрират нова фирма на всеки 4 дни, за да пестят ДДС

Заведения, измежду които заведения за хранене и нощни заведения, основават непрестанно нови компании, с цел да не се постанова да се записват по Данък добавена стойност. Понякога ново сдружение се разкрива на всеки четири дни, колкото лишава да се доближи оборот от 50 000 лева, какъвто е прагът за наложителна регистрация.

Това стана ясно от изявление на зам.-министъра на финансите Росица Велкова при разискването на първо четене на пакета промени в данъчните закони за 2020 година

Депутати от ГЕРБ разкриха, че през същата скица огромна българска верига от сладкарници с десетки обекти из цялата страна въобще не е записана и не начислява Данък добавена стойност. Въпреки че Национална агенция за приходите е съставяла през годините актове за нарушаване на веригата и е изисквала регистрация по Данък добавена стойност, разпорежданията са отменяни от съда, обясниха народните представители.

Затова ръководещите считат да поддържат препоръчаната от финансовото министерство мярка за стягане на режима за регистрация по Данък добавена стойност за да се предотвратят опитите за отбягване на облагане. В последните години данъчните са засекли стотици случаи на търговски обекти, изключително по Черноморието, за които се записва нова компания сега, в който оборотът приближи прага от 50 000 лева

Когато в един търговски обект еднородна активност правят една след друга свързани компании или видимо разнообразни, в облагаемия им оборот ще се включват и приходите на предходните работили там компании за най-много 12 месеца, гласят измененията в закона за Данък добавена стойност. Финансовото ведомство е разяснило по кое време осъществяваната активност се приема за " еднородна " и какво значи фразата " видимо несвързани лица ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР