Заведения, които бяха принудени да спрат да работят заради мерките

...
Заведения, които бяха принудени да спрат да работят заради мерките
Коментари Харесай

Разбраха се кога да отворят заведенията

Заведения, които бяха принудени да спрат да работят поради ограниченията против COVID-19, ще отворят на 1 март. Това стана ясно след среща на притежателите на заведения с министъра на опазването на здравето проф..

По-рано на изключително държавно съвещание министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изиска от здравния министър да организира среща с представители на заведенията за хранене, заведенията и нощните клубове и да обсъдят вероятните решения за сектора. Представители на сектора признаха, че са срещнали схващане и консенсус при диалозите с министъра.

„ По-голямата част от въпросите за решение обаче са по-скоро стопански и не са за диалог с министъра на опазването на здравето. Ние се разбрахме, че ще имаме неговата поддръжка по отношение на една идна среща с икономическия екип на премиера и самия него “, споделиха след диалозите те.

„ Отваряме заведенията на 1 март и желаеме предвидимост. Министърът се ангажира, че до края на януари ще бъдат изплатени безусловно всички помощи и обезщетения на безусловно всички заведения ", разясниха представители на ресторантьорите.

На срещата е бил обиден и въпроса за отваряне на нощните заведения от 14 март. Според притежателите на заведения не е заслужено да бъдат облекчавани ограничения в избрани браншове, а в други - не.

Вчера от Сдружението на заведенията желаеха министърът на опазването на здравето да подаде оставка и да се извини поради нанесените вреди. Според тях той води персонална война със заведенията, а не с COVID-19. Те питат за какво се разхлабват ограничения, в случай че новият вариант към този момент е в България и къде е растежът на болни, който се е очаквал след коледните и новогодишните празници. Също по този начин с какво един ресторант отвън хотел е по-опасен от ресторант вътре в хотела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР