Заведението е пуснато в продажба, цената е 420 000 евро

...
Заведението е пуснато в продажба, цената е 420 000 евро
Коментари Харесай

Продават култовото бургаско кафе Калина за 420 хил. евро. Струва ли си?

Заведението е пуснато в продажба, цената е 420 000 евро

За 420 хил.евро се продава емблематичното за генерации бургазлии кафе " Калина ", научи Флагман.бг.

Уточняваме, че става въпрос за РЗП от единствено за 150 кв.м. комерсиална повърхност, което значи, че кв.м. е оценен за 2800 евро. Масите, които са извън, са сложени върху общинска земя и се заплаща наем, съгласно наредбата на локалната администрация.

Заведението се продава дружно с оборудването, което обаче наподобява безпределно амортизирано и сигурно няма да свърши работа на новия притежател . Ако въобще се откри някой, който да налее близо 800 хил.лева за парцел, надали ще разчита на аналоговия метод с продажбата на кафе и капучино, който работеше допреди 20-ина години, само че от дълго време този бизнес е изменен. Най-малкото е наложително съществуването на добра кухня, за която в помещението на " Калина " -та надали има място.

Далеч по-вероятно е това място да се трансформира банков или корпоративен офис . В съседство също има ново заведение, което е много по-модерно и покрива този пазарен сегмент и е самоубийствена инвестиция някой да отвори друго кафе. Още повече, че наоколо имаше няколко ресторанта и кафета, които затвориха още при първата коронавирус вълна, от години се отдават чартърен, само че няма никакъв интерес.

Култовата „ Калина “ бе една от жертвите на скъпия ток и още през февруари предходната година бе измежду първите, които хлопна кепенците. След повече от 35 години работа притежателите на заведението взеха решение да го затворят, а през днешния ден към този момент е и на тезгяха за обмен.

Кафе „ Калина “ е знаково за Бургас. Той работеше от далечната 1987 година и постоянно е било познато като кафетерия и е едно от разпознаваемите места в града, които служат като ориентир за хиляди.

Това е първото място в Бургас, което можеше да се пие капучино и топъл шоколад. Буквално на масите на заведението са израснали няколко генерации. „ Калина “ оцеля в бурите първи години на демокрацията, Виденовата зима и финансовата рецесия през 2009 година
 В цената влиза и оборудването. Зоната за пушачи обаче е ситуирана върху общинско място,
за което се заплаща настрана наем
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР