Заведен е колективен граждански иск срещу няколко водещи световни банки

...
Заведен е колективен граждански иск срещу няколко водещи световни банки
Коментари Харесай

Граждански иск за над $1 милиард към 5 водещи световни банки

Заведен е групов цивилен иск против няколко водещи международни банки от Англия, Съединени американски щати и Швейцария по отношение на операции на валутния пазар.

Американската адвокатска адвокатска фирма Scott + Scott заяви, че в понеделник е завела дело за правосъден иск в апелативен съд в Лондон. Ответници по делото са банките Barclays, Citibank, JP Morgan, Royal Bank of Scotland и UBS. Срещу подсъдимите е заведено дело за съглашение за картел на валутния пазар. В желае се твърди, че крайни вложители, в това число пенсионни фондове, са изгубили вследствие на тези операции и заради това заслужават отплата.

Размерът на вземането се прави оценка на повече от 1 милиард английски лири (1,24 милиарда долара), до момента в който адвокатската адвокатска фирма отбелязва, че общата сума на желае може да надвиши тази сума - като се вземе поради общият размер на транзакциите на валутния пазар, които са били изпълнени от клонове на тези банки във Англия.

През май 2019 година Европейската комисия санкции банките Barclays, Citigroup, JPMorgan, RBS и японската MUFG и с 1,07 милиарда евро (1,19 милиарда долара) за присъединяване в манипулирането на курсовете на 11 разнообразни валути. На швейцарската банка UBS не е била наложена санкция по силата на това решение, обаче, съгласно органите на Европейски Съюз, тя също е взела участие в манипулиране на данните.

От Scott + Scott означават, че ответниците по груповия цивилен иск към този момент са санкционирани с над 8,5 милиарда $ (6,9 милиарда паунда) от надзорните органи на 11 разнообразни страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР