Завършващите математика, информатика и природо-математически науки имат висока и добра

...
Завършващите математика, информатика и природо-математически науки имат висока и добра
Коментари Харесай

Васил Велев: Няма безработен математик

Завършващите математика, информатика и природо-математически науки имат висока и добра реализация на пазара на труда. Така ръководителят на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев разяснява концепцията да се вкара наложителна матура по математика. Той напомни, че сходна процедура към този момент съществува по света.

Целия диалог гледайте във видеото:

Завършващите математика и информатика имат сигурни, добре заплатени работи, съобщи Васил Велев. Въвеждането на наложителна матура по математика няма да позволи казуса, само че ще спомогне за облекчаването му, добави той.
Васил Велев - ръководител на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България: Има дълъг лист на специалности с неналичия на пазара на труда, само че високоплатените работни места са на тези, които приключват математика, инженерство, природо-математически науки.
Матурата по математика ще помогне да се разкрият заложбите на завършващите в тези сфери, както и въвеждането на извънкласни форми на образование по просвета и техника в учебно заведение. Васил Велев напомни, че подобен наложителен изпит по математика съществува на голям брой места по света. „ Това е потребно освен за бизнеса, само че и за личностното развиване на хората “, добави той.

Информатиците в България получават повече от сътрудниците си в Европа, посочи Велев. Той подсети, че по-големите компании са поели известна просветителна функционалност.
 Заради дефицита на инженери: Бизнесът желае наложителни матури по математика Заради дефицита на инженери: Бизнесът желае наложителни матури по математика
68% от компаниите у нас изпитват остра потребност от личен състав. Данните бяха изнесени на интернационален конгрес на работодателски организации от 15 страни. Най-го...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР