Завършилото в неделя световно първенство по футбол в Русия е

...
Завършилото в неделя световно първенство по футбол в Русия е
Коментари Харесай

БГ кръчмите удариха кьоравото заради световното по футбол

Завършилото в неделя международно състезание по футбол в Русия е вдигнало оборота на кръчмите у нас с към една четвърт, пресметна в. „ Монитор “.

Основният дял на немалкия растеж се пада на всеобщите заведения бирариите и дребните квартални кръчми, които постоянно имат по-голяма клиентела.

Според дълготраен шеф на заведения по време на сходни спортни прояви в по-скъпите заведения, които са главно за хранене, оборотът не се усилва. Там клиентите избират спокойствието. По думите му, всеобщите кръчми, където се събират и повече младежи, завоюваха от международното, в границите на най-малко десетина %.

Друг негов сътрудник от столична бирария показа, че мондиалът в Русия е нараснал хората, които са посетили заведенията, с 20-30%.

Собственик на друго сходно заведение в периферен квартал на София сподели, че най-често клиентите, пристигнали поради мачовете в заведението, са си поръчвали бира, картофки, дробчета, сърчица. „ Някои изкарваха по време на целия мач на една бира, други изпиваха по 6-7. Всичко си зависи от индивида “, посочи той.

В една от пицариите в столицата шефът сподели, че по време на мач приблизително на човек се поръчвали по 2-3 бири. По думите му, по-голяма клиентела е имало по време на мачовете с най-известните тимове, считани за съществени кандидати за международната купа, и най към този момент за по-интересните дуели - четвъртфиналите и тези за установяване на финалистите, и, несъмнено, за последния дуел в неделя, определил първенеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР